Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

АМНЕЗИЈА: У новој власти јакобинци, у бившој Далај Ламе!

Пише: Иван Милошевић

Ови ДПС аналитичари су слијепи поред стотину очију! У новој власти виде све јакобинце до јакобинца, стару не помињу, а и када је помену причају о њој као да су у њој све биле далај ламе до далај ламе! 

Читам јутрос једну јакобинку са портала аналитике, али нијесам успио да довршим читање. Ипак, схватио сам да најављује диктатуру Милојка и Јакова и све то по налогу Вучића! Да ли је читала сабране списе ДПС-овске политичке поетике након 30. августа 2020. године или је заспала у неком идиличном времену Милове револуционарне догматике, не знам, али знам да је све то тешко читати. Понекад се питам и која ми је она ствар да све то читам, трујем се изнутра и споља, као да немам паметнија посла! 

А још када ДПС јакобинка дохвати причу о литијама, десничарским покретима, средњевјековним вјерским глупостима и осталим ДПС занимљивостима о хришћанству и назадњаштву православне религије, онда не преостаје ништа осим ћутње. Шта да кажеш на ту лавину неокомунистичких теза достојних Лењина и Кардеља о томе да је човјек постао од мајмуна и да се током еволуције сигурним стазама враћа своме претку. ДПС јакобинка чак то и отворено то пише и пуче од муке шпто се хришћанство фаворизује у односу на социјализам!

И није много ни битно шта пише ДПС јакобинка, али није лијепо да се о ДПС-у и његовом времену пише као да су то била лијепа стара времена, када је све било на свом мјесту, када су цвјетале руже и када је свако имао колико му је требало! Када читаш савремене ДПС јакобинце стекнеш утисак као да је ДПС вријеме било вријеме Земље дембелије, када је слободе било у изобиљу и када у затворима није било криминалаца, односно казамати су били затворени и празни, јер је ДПС све позлатио и усрећио. Изгледа да је моја маленкости и ДПС јакобинци живјели на различитим планетама, јер сам у вријеме владавине Мила и његовог друштва, својим очима гледао невиђену пљачку, идеолошку затуцаност и вељедиктатуру и идолопоклонство Вођи, његовим сатовима, вилама и љубавницама! 

Попут комунизма у Црној Гори и присталице бившег режима се регенеришу и доживљавају јакобинску ренесансу. Као змије поресвукли су стару кожу, добили нову, раширила су крила и лете, лете, лете… Просто не знају гдје да слете од тог миља и милине када виде свога Мила и његове трабанте! 

И нијесам љут на ренесансу ДПС јакобинаца, али јесам на ове утваре из нове власти, које нијесу демонтирале ДПС и њихове службенике, него се према њима понашају као да су из раја изашли и као да на глави немају гомилу афера, незаслужених станова, вељелепних апанажа и полицијског стажа. Одговорност Мила за све оно што смо прошли претходних 30 година више нико и не помиње! Ко се томе надао 31. августа 2020. године! 

Углавном, не знам која ми је она ствар да ово пишем, а посебно не знам да нијесам шенуо што читам дјела савремених ДПС јакобинаца. Али, тако је како је, односно добри моји, није добро, што би рекао Нермин Абдић!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

ОСТРОШКА ТРАГЕДИЈА, 81 ГОДИНУ ПОСЛИЈЕ: Док је Срба и Бјелопавлића памтиће се јунаштво пуковника Баја Станишића!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад су наши душмани нашли заједнички језик, изгубили смо заједничку државу”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!