Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Обиљежавање 185 година Српског пјевачког друштва “Јединство” из Котора!

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије боравиће од 27. до 29. септембра 2024. године у канонској посјети Митрополији црногорско-приморској.

Поводом прославе великог јубилеја, хиљаду година олтара и два вијека од изградње Цркве Полагања Ризе Пресвете Богородице у Бијелој, 27. и 28. септембра 2024. љета Господњег, Његова светост Патријарх српски г. Порфирије, боравиће у посјети Бијелој, саопштено је из Црквене општине топаљско-херцегновске.

Свечани дочек Његове светости и освећење Крста на мјесту будућег саборног храма у Бијелој, у улици Бијелских добротвора, биће уприличен у петак 27. септембра, у 18 часова. Свечана академија, посвећена овом великом јубилеју, биће одржана у Дому културе у Бијелој, са почетком у 19 часова.

Сјутрадан, у суботу 28. септембра са почетком у 9 часова, у Храму Полагања Ризе Пресвете Богородице у Бијелој, Свету архијерејску литургију, служиће Његова светост Патријарх српски г. Порфирије, уз саслужење Његовог високопреосвештенства Архиепископа цетињског и Митрополита црногорско-приморског г. Јоаникија и више архијереја наше помјесне Цркве, свештенства и свештеномонаштва.

Његова светост Патријарх српски г. Порфирије у суботу 28. септембра у 19 часова присуствоваће свечаној академији у Цркви Светог Николе у Котору, уприличеној поводом 185 година рада Српског пјевачког друштва (СПД) „Јединство“ (1839) из Котора, на којој ће бесједу изговорити проф. др Дарко Танасковић.

Патријарх Порфирије ће у недјељу 29. септембра у 9 часова служити Свету архијерејску литургију са архијерејима и свештенством у молитвеном присуству вјерника, саопштено је из СПЦО Котор.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БИЈЕЛОЈ: Радујем се што сам у Боки гдје живе православни Срби!

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У БИЈЕЛОЈ: За Херцег Новим је шест и по вијекова традиције српског језика и ћирилице!

“ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”: Након убиства на Цетињу захтијевамо смјену комплетног безбједоносног сектора!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milos2

МИЛОШ САВЧИЋ, БОГАТИ СРБИН, КОГА КОМУНИСТИ НИЈЕСУ ВОЉЕЛИ: На његовом имању саграђена “Кућа цвећа”!

radić

КОСМЕТ, ГОЛГОТА ЗА СРБЕ, ДЕЈАН РАДИЋ: У кућу му упала три Албанца, претукли и опљачкали!

podgor

ПОВОДОМ ИЗБОРА У ПОДГОРИЦИ МОНТЕНЕГРИНИ У КОМУНИСТИЧКОМ СТИЛУ: Ми или потоп, све за ДПС, па да хљеба неће јест!

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

slobo

СЛОБОДАН ТОМОВИЋ “ГРАЂАНСКИ РАТ У ЦРНОЈ ГОРИ”: Суровост ОЗНЕ, из Краљских Бара стријељали Данила Вукићевића који је имао само 15 година!