Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СТО ДАНА СРПСКЕ НАДЕ: Када Бошњаци промијене дрес, ДПС доживи стрес или шта Срби да раде у Милојковој влади!

Пише: Иван Милошевић

Политичке афере у Црној Гори трају колико мачки мачак, али има један изузетак. Улазак Бошњачке странке у Милојкову владу, заједно са српским политичким представници, још увијек дрма ДПС колумнисте и остале идеолошке ДПС зависнике. Могли би све да опросте, али не могу да опросте да некадашња ДПС узданица и антисрпска песница промијени дрес и за заједнички сто сједне са такозваним четницима и осталим Србима! ДПС колумнисти све могу да прогутају, али Србе никако, од њих им стане кост у грлу, гуше се као риба на сувом и запомажу као сиње кукавице. Гдје издаде Ервине, Кенана…, гдје у строј са Србима, односно четницима, кољачима и негаторима Сребренице, а присталицама Младића и Караџића! 

Јутрос на ДПС порталима запомаже Радоман, па нека Ковачевићка! Нијесам успио да текстове поменутих аутора одчитам до краја, али сам схватио да они још не могу да схвате да су Бошњаци у Милојковој влади и да је чак један њихов представник и замјеник, потпредсједник, Андрије Мандића. Радоману и Ковачевићкој та слика је равна политичкој аколапси, јахачима Сатане и осталим ђаволским работама. Кукају, лелечу, запомажу, куну, бацају чини и остале враџбине и само што не полете за Авијано., сједну у Ф-16 и запале пут Црне Горе да коначно среде наше стање и ослободе ова брда од четника и њихових помагача! 

Истина, представницима Бошњачке странке не вјерујем ни када кажу своје име и гарант да уколико су промијенили дрес, нијесу ћуд! И након уласка у Милојково друштво, нијесу ништа мање Антисрби него што су били. Попут њихових критичара и њима се диже коса када сједе поред Мандића и када морају да ћуте и да жуте када су у питању критике на његов рачун. Оплели би они по њему и жешће него Радоман и Ковачевићка, али дугогодишње политичко искуство их учи да, као мањина, само са позиција власти могу да нешто ураде за саме себе и оне које представљају. Уколико нијесу тамо гдје се одлучује, неко други ће о њима одлучивати, али никада о њима нико неће тако бринути као што то они сами раде. Бошњаци су схватили да им је власт политичка сламка спаса и да она не зависи од осталих који су у влади, него од њих који требају да буду у влади како би се за њу дохватили. 

Када су били у ДПС владином друштву радили су исто што и данас и у томе су досљедни, али зато ДПС и његови колумнисти, који су на нижем степену јавног политичког образовања од БС политичара, то не могу да схвате, јер су навикли да Бошњаци по сваку цијену буду са њима, па куд пукло да пукло. Међутим ДПС више није власт, а изгледа да су то прије прихватили Бошњаци него ДПС-овци и њихови колумнисти, па су у складу са својим политичким опредјељењима ( да буду у свакој власти), промијенили дресове, али су ћуд задржали. Да се неким чудом промијени однос политичких снага, не сумњам да би БС без пардона ушао у нови дил са ДПС-ом или са било киме који у том тренутку има власт! 

Нешто слично у политичком погледу десило се и Србима! Постали су дио власти иако је и њима јасно да је најмање двије трећине Милојковог кабинета антисрпско и да им је до Срба као до лањског снијега. Међутим, са позиција власти могу да барем дио српских обећања и реализију и покрену српски точак напријед и разбију ДПС фаму да Срби, односно четници, било шта добро могу донијети Црној Гори!

Колико ће то српски представници у влади искористити показаће вријеме, барем наредних 100 дана. Нијесам неки оптимиста по том питању, јер, као што напријед написах, двије трећине владе је антисрпско и они неће одустати од политичке идеје да ускрате Србима све што се може ускратити. И док не истекне тих 100 дана, не треба чачкати српске министре, подминистгре и секретаре. Пред њима је вријеме показивања и доказивања, а након тога коме опанци, коме обојци. У Бога се надам да њих на те обавезе неће  обични Срби упозоравати, надам се да ће сами напустити Милојкову владу уколико виде да у њој нема теорије да реализују барем минималан дио српских захтјева ( језик, образовање, равноправан третман и рехабилитција идеолошких противника комуниста…)!

ПС. Право је чудо да међу Албанцима нема никога да критикује Ника или Цамаја пто су руку под руку са такозваним четницима (Србима). Албанцима не бирају газде, него их поштују док су газде. Када престану да буду газде, наћи ће нове и тако у круг и све по реду и списку. То им је њихова албанска борба дала и створила Ника и Цамаја!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

УКРАЈИНА И БАЛКАН: Кијев помаже терористима и угрожава безбједност Европе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!