Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ДРАЖИН ДАН” У ХАМИЛТОНУ: У Црној Гори било би хапшења, у Канади четничка застава “СЛОБОДА ИЛИ СМРТ” никоме не смета!

Организација српских четника, “Равна Гора” МО Хамилтон, организовали су традиционални ”Дражин Дан” на имању Свете Тројице у Бинбруку код Хамилтона. Венце су код споменика генерала Драгољуба Драже Михаиловића положили председник Никола Мандић и потпредседник Душан Пухар у име МО Хамилтон и председник Зоран Цвијетић и секретар Михаило Кангрга у име Српске народне одбране у Канади.

После полагања венаца свештеници Војислав Павловић и Милован Средојевић служили су парастос генералну Михаиловићу и свим војводама и борцима који су дали своје животе за крст часни и слободи златну.
Након парастоса и молитве послужен је заједнички ручак за све присутне.
Присутним гостима обратио се Ђорђе Марјан који је водио овогодишњи програм и позвао председника Николу Мандића који је поздравио све присутне и назначио значај очувања сећања на генерална Михаиловића и све преминуле ратнике који су дали своје животе за крст часни и слободи златну.
У име Српске народне одбране присутне је поздравио председник Зоран Цвијетић и нагласио значај и улогу наше најстарије националне и патриотске организације и подршци Равногорским борцима за време а нарочито после завшетка рата и интеграцији при доласку у Канадиу. Заједно и сложно су организовали изградњу великог броја цркава и Српских центара и неуморно радили на очувању српског идентитета.
Главни говорник била је госпођа Бранка Ђуровић, продуцент и водитељ радио програма Равна Гора.
Између осталих многобројних гостију били су присутни потпредседник имања Света Тројица Раде Рајачић, председница ЦШО Светог Николе Бартон Снежана Попов и  Жељко Прица, добротвор из Кичинера.
         
извор: сно канада
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!