Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МАРИН ЛЕ ПЕН: Француска у ћорсокаку!

Данас смо се нашли у ћорсокаку јер нико не може да зна одакле ће доћи премијер, нити какву ће политику водити земља, изјавила је данас лидерка крајње деснице Марин ле Пен новинарима по доласку у парламент. Ле Пенова је осудила предизборне договоре за које је рекла да су њену странку Национално окупљање спријечили да дође на власт, пренио је БФМ ТВ.

То је само одлагање – изјавила је она испред Народне скупштине у коју су се враћали посланици РН и истакла да Народна скупштина мора да одражава заступљеност свих Француза.

Предсједник Француке Емануел Макрон, чији мандат истиче 2027. године, сазвао је парламентарне изборе након што је његову странку поразила крајња десница на изборима за ЕУ ​​прошлог мјесеца и рекао је да ће то разјаснити ситуацију, што се није догодило, пренио је Ројтерс.

– У најмању руку, ово није велики успјех за Емануела Макрона – нашалила се Ле Пен.

Неочекивани исход ванредних избора у недјељу, на којима је љевичарски Нови народни фронт добио највише гласова, али ниједна група није освојила апсолутну већину, гурнуо је Француску у неизвјесност, без очигледног пута ка стабилној влади, навела је агенција.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

БАЛКАН: За Србе БИХ као Аустроугарска!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!