Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРЕДСТАВНИЦИ ВИШЕ ПЕНЗИОНЕРСКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА: Нећемо враћање ДПС кадрова на чело ПИО, Милан Минић да објасни гдје су станови за пензионере у Бијелом Пољу!

Предсједник удружења пензионера Бијелог Поља,  Милан Минић, изнио је непоштен став тог Удружења, да је то Удружење „ дотакло дно откако је на функцију директора Фонда ПИО , 2021.године, дошао г-дин Ранко Алигрудић „. Још  је питао, ко је Павле Дармановић, и кога он представља . Павле  Дармановић частан пензионер и добар човјек,  који је у име  више удружења пензионера, дао изјаву „Коме се журило да смијене директора ПИО Алигрудића, када је био на службеном путу“.  Смјена директора Алигрудића је разочарало 80 хиљада пензионера Црне Горе. Очито  да се враћају кадрови ДПС-а, који су нас уништили.

Доласком г-дина Ранка Алигрудића, увео се ред и законит рад Фонда ПИО.  Престале су  незаконите  уплате удружењима пензионера, која су куповали гласове за ДП, а сви су бацали дрвље и камење партију ПЕС-а.

Милан Минић мора рећи пензионерима Бијелог Поља и Црне Горе колико узима новца од пензионерске чланарине. Како је Минић давао позајмице пензионерима за оправку кућа и станова, уз то да се новац мора вратити уз камату, а да за обраду документације је узимао 5 одсто. То су намјенска средства која се дају бесповратно пензионерима и без камате и без плаћања услуга за обраду података.За то Минић мора одговарати. За градњу тих станова у Бијелом Пољу, Минић се договарао са предсједником општине пред изборе, није са Управним одбором Фонда ПИО. То ће објаснити пред органима гоњења. Нека Минић објасни гдје су новци који су дати за градњу тих станова, па како је нестало у Бијелом Пољу 6 пензионерских станова. Како је у Подгорици нестало 89 пензионерских станова, па  како је нестао огроман новац пензионера који је завршио у џепове пензионера ДПС-а.

Пензионери Црне Горе сматрају да је Фонд ПИО њихов фонд, да је то њихова банка. Фонд је имао велику пензионерску  имовину , која је опљачкана,   па у складу са тим пензионери треба да се више питају, а не да их Савез и општинска удружења , са ДПС људима на челу краду годинама и пљачкају, како паре тако и станове.

Садашње повећање пензија је недовољно, с обзиром на инфлацију, раст цијена животних намирница  и зарада.

Тражимо да се приступи реформи Фонда ПИО и доношењу новог закона о ПИО, како би се исправиле бројне неправде и дискриминација. Све док пензионерима не буде добро и не буду задовољни, нема добра ни грађанима ни народу. Нећемо враћање кадрова ДПС-а, то мора свако да зна.Тражимо од Основног тужиоца Погорице г-дина Милановића да процесуира наших шест кривичних пријава, а кад се добије одговор на захтјев пет мјесних удружења од Удружења пензионера Подгорице, одржаће се велики скуп пензионера.

Удружења пензионера ПРАВДА, Удружењ пензионера са најнижи пензијама-Жана Лакићевић, предсједник, Сразмјерни пензиноери Ружа Гојковић, Перо Вукадиновић,  М. Јоксимовић,Д.Никић,М.Вујошевић, М.Шкатарић,  као и  предсједници више мјесних удружења .

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИЗАМ ПОСТКОМУНИЗМА: Изневјерене петооктобарске наде 30. августа!

5. ОКТОБАР: Дан изгубљене наде!

НА ДАНАШЊИ ДАН ПРИЈЕ 33 ГОДИНЕ: Повратак Карађорђевића у Србију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

kosovo-zloc-in-sec-anje-stefan-stojanovic-14

ПРИЈЕТЊЕ ТАЊУГУ: Ваши новинари ће добити метак у потиљак када кроче на Косово!

sarajevo

МУЛТИЕТНИЧКА БИХ ИЛИ ЈАДНИ БАЛКАН: Сарајлије славиле напад Ирана на Израел!

djukanovic-medojevic

ЗНАМО, АЛИ НИКО НИШТА, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Мило и даље влада Црном Гором!

vesna-medenica-1000x600

СУДСКЕ ФОРЕ И ФАЗОНИ: Весни Меденици суђење одложено 20-ти пут, задужила судије и адвокате, па од правде ни слова!

nova

НОВА СРПСКА ДЕМОКРАТИЈА: Лопов виче – држите лопова, парламентарна већина да се договори око власти у Подгорици и Котору!