Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЕМИР КУСТУРИЦА: Резолуција не признаје свјетско право, Српска ће опстати!

Славни режисер Емир Кустурица изјавио је да су најновије пријетње из америчке Амбасаде да Република Српска неће постојати ако дође до раздруживања, карактеристика колонизатора, али и нагласио да ће Српска опстати. Истакао је да Република Српска има довољно потенцијала и довољно је мирољубива за покушаје да се раздружи, јер је врло тешко претпоставити живот с неким ко те оптужио за геноцид.

Навео је да је резолуција о Сребреници у којој се наводи “Срби” у множини, а не “Србин је извршио геноцид” колективна осуда која као такву, не препознаје свјетско право.

Када се изјави да неће бити Републике Српске, то да је човјек рекао прије 35 година то би чак било и могуће. Али, данас се свијет промијенио, живимо у апсолутно промијењеним условима и Република Српска ће да опстане. Идеја о опстанку Републике Српске је пропорционална њиховом настојању да врате филм, односно сат уназад и да нас врате у ’90. године, али то уопште више није тако. Јавио се нови хегемон у Кини, Русија је порасла у стару-нову војну силу – нагласио је Кустурица.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

У ЧАЧКУ: Сахрањен Бора Ђорђевић!

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!