Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

Хрватска је данас уручила протестну ноту Црној Гори на приједлог предсједника парламента Андрије Мандића да ће политички представници српског народа предложити резолуцију о Јасеновцу, као својеврсну реакцију на резолуцији о Сребреници упућеној УН-овој Општој скупштини.

Нота апострофира непримјереност манипулацијом жртава Јасеновца у политичке сврхе, инструментализованост Хрватске за тамошњу унутарњу политику и позива Црну Гору да се суздржи од било чега што може угрозити њихов пут према ЕУ, пише Вечерњи.

Хрватска је данас уручила протестну ноту Црној Гори на предлог предсједника парламента Андрије Мандића да ће политички представници српског народа предложити резолуцију о Јасеновцу, као својеврсну реакцију на резолуцији о Сребреници упућеној УН-овој Општој скупштини.

Хрватска је одмах, по почетку иницијативе у црногорском парламенту, црногорскихм властима изнијела своје неслагање, с напоменом да ће пратити стање те службено реаговати. То се догодило данас, кад је у хрватско Министарство вањских и европских послова позван отправник послова Црне Горе те му је уручена нота.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!