Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ГЛАС ПРИМОРЈА: Крузери – убице Боке!

Пише: Милош Вукчевић
По стоти пут, и немам намјеру да станем, све док се власти у Боки не дозову памети.
Најава ранковог предузећа “ЛУКА КОТОР”, да ће у овој сезони бити домаћини, илити угостити, 450 крузера, са неколико стотина хиљада туриста, који протутње кроз Котор, оставе канте пуне смећа, и кеса од ланч пакета које добију на броду, не купе чак ни разгледницу, Боже мој, сви имају телефоне-апарате, најблаже речено, је задњи ексер у мртвачки сандук бококоторског залива. Овим освртом упућујем забрињавајући позив свим институцијама у Боки, да се најозбиљније позабаве овим горућим проблемом.
Почев од: Скупштина општина, ХЕРЦЕГ НОВИ, ТИВАТ И КОТОР, рибарским и једриличарским клубовима, еколошким друштвима и активистима, са посебним освртом на ЗАВОД ЗА БИОЛОГИЈУ МОРА, наиме, са питањем: чему служи и шта је његова улога?
О Морском добру, које с’правом називају морско зло, имам најгоре могуће мишљење и сврставам их у ред друмских разбојника и харачлија, обраћати се њима да нешто ураде по том питању је узалудна работа, иако би ово требало да им буде један од приоритета.
О штети, која је већ нанешена, и њеним последицама писао сам на десетине пута, на несрећу, без реакције надлежних, ипак ме то неће обесхрабрити да наставим, колико ми године и здравље буду дозволиле, у нади да ћу наићи на млађе саборце спремне да наставе, и не само да наставе већ, и да се изборе са овом пошасти. Није БОКА власништво Котора нити Ранка Кривокапића и његове луке Котор, који се понаша по оној народној расипничкој причи:”коље вола за кило меса”, што најбоље илуструје ову катаклизму којом је изложена Бока.
За сада ћу се задржати само на позиву и прозиву, свих које сам поменуо и оне које нисам а могли би допринијети да се под хитно позабаве овим проблемом, да се покуша спасити што се спасити може. Ово више није проблем политичких актера, ово је проблем опстанка.
извор: фејсбук
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!