Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДФ неће код Бечића!

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упутио је јуче званичан позив свим предсједницима парламентарних политичких партија да 7. јула у Скупштини Црне Горе отпочну дијалог с циљем рјешавања отворених питања, која су значајна за убрзање европског пута Црне Горе.

Дио странака из владајуће већине, међутим, неће учествовати на том састанку. Како је “Дану” казао посланик Покрета за промјене Никола Бајчетић, та странка неће учествовати на састанку.

-Сматрам да је потребно прво ријешити односе у владајућој већини, осим ако Бечић не тражи неку нову већину, јер он и премијер Здравко Кривокапић имају подршку само 14 посланика, навео је Бајчетић.

Ни Демократска народна партија (ДНП) неће учествовати у разговорима.

Ми смо и раније саопштили да је претходно неопходно разријешити парламентарну кризу, као и кризу у Влади, која је кулминирала изгласавањем резолуције о Сребреници и смјеном министра Владимира Лепосавића. До разрјешења те кризе нећемо учествовати ни у каквим новим разговорима, па ни у овим, које је заказао Алекса Бечић, истакли су у изјави за Дан из ДНП-а.

ДНП и ПзП су дио коалиције Демократски фронт. Још раније је из Нове српске демократије (НСД), такође конституента ДФ-а, најављено да нијесу заинтересовани за састанак који је најавио Бечић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!