Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Србија ће заштити Србе на Космету: Неће нас заплашити подмукли напади на имовину нашег народа!

Предствници Владе Србије данас су изјавили да о правој природи самопроглашене косовске независности сведоче јучерашњи и данашњи напади на српску имовину на Косову и Метохији, којима се Србима поручује да су грађани другога реда и да за њих нема заштите од албанске самовоље и насиља.

И графит „Косово је Албанија“ на помоћном објекту српске основне школе у Преоцу и противзаконито рушење куће Јовице Менковића у Церници плод је исте политичке климе која се на самопроглашеном Косову годинама континуирано ствара, а то је клима сегрегације, правне несигурности и насиља. Србима се све чешће на овај начин поручује да за њих нема места на албанском самопроглашеном Косову, а кривци су они који у јавност упућују антисрпске политичке поруке и славе културу злочина и насиља, оличену у некадашњој УЧК, кажу у Влади Србије.

Они захтевају  од међународне заједнице и њених представника на Косову и Метохији да почну да оштрије реагују на шовинистичке поруке албанских политичких лидера у Приштини и да коначно почну да раде на стварању функционалног мултиетничког друштва у нашој јужној покрајини.

Подмукли и кукавички напади на српску имовину и људе који никоме нису учинили никакво зло неће застрашити српски народ на Косову и Метохији, а Србија ће наставити да чини све да своје грађане охрабри и помогне у намери да остану и опстану на земљи предака, закључују у Влади Србије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

СЛИЈЕПИ КОД ОЧИЈУ, ДПС БУНЕ И УЗБУНЕ: Бивши режим видио дјецу из Црне Горе код Вучића, Министарство просвјете тврди да их тамо нијесу слали!

СРБИЈА И СРПСКА: Дан српског јединства!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!