Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Србијански РЕМ одговорио црногорском АЕМ-у: Постали сте права партијска комисија!

Представници Регулаторног тијела за електронске медије (РЕМ) саопштили су данас да је одлука црногорског регулатора за електронске медије (САЕМ) да укине одређене садржаје телевизија “Хепи” и “Пинк М” представља отворен вид цензуре и грубо кршење Конвенције о прекограничним телевизијама.

Стручна служба српског Регулаторног тела за електронске медије пажљиво је прегледала садржаје због којих је реаговао САЕМ и установила, аргументовано, уз тачно цитирање, да у њима није било позива на националну, расну или вјерску мржњу… САЕМ је пренебрегао мишљење Стручне службе Регулаторног тела за електронске медије (а колико нам је познато није уважио ни мишљење своје Стручне службе), и упркос њему, посегао за најдрастичнијом мјером, забраном одређених садржаја, наводи се у саопштењу.

РЕМ је навео да ставови који су у тим емисијама изречени одударају од ставова званичне Подгорице али, када би таква разлика била довољан узрок забране садржаја, “у Србији се не би емитовао читав низ емисија, укључујући ту и комплетан садржај одређене двије прекограничне телевизије”.

Сматрајући да је плурализам основна вриједност и у Србији и у Црној Гори, сматрамо да посезање за оваквом мјером враћа црногорског регулатора у нека прошла времена и своди га на ниво идеолошке, партијске, комисије. У нади да ће наше колеге из Црне Горе увидјети сву штетност свог поступка, позивамо их да још једном, заједно, и у складу са свим, не само нашим, него и европским стандардима и прописима, размотримо сва спорна питања, и поштујући Конвенцију о прекограничним телевизијама, помогнемо да се проблем ријеши, наведено је у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЖРТВЕ КОМУНИСТА ВАПЕ ЗА ПРАВДОМ: У Словенији мајских дана 1945. године стријељано 10.000 црногорских четника!

“ДУЧИЋЕВ ДАН” У НОВОМ САДУ И ДАНИ ИНДИЈСКЕ КУЛТУРЕ У БЕОГРАДУ: Изложба др Татјане Бурзановић из Подгорице – на путу Јована Дучића и Рабиндраната Тагореа!

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

александар1

ВАСКРШЊА ЧЕСТИТКА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА: Суштина наше вјере је искрена љубав!

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!