Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Пародија или иронија, шта ли је: Основана ” Црногорска нова година”, имају и свог Дједа Мраза!

Неформална група грађана која себе назива “Комитски спичанско-мишићки одред” одржала је јутрос у Сутомору Оснивачку скупштину Невладине организације “Црногорска нова година”.

Са очигледном алузијом на актуелне друштвено – политичке турбуленције, које су кулминирале изгласавањем Закона о слободи вјероисповјести и вјерским заједницама и (не) очекивано масовним протестима вјерујућих православаца у готово свим црногорским градовима, оснивачи су са нескривеном иронијом након одржане сједнице Скупштине саопштили “да никада више неће 13 -ог јануара увече чекати Српску нову годину”.

-Имамо ми своју аутокефалну Црногорску нову годину, коју су нам Срби краља Александра окупатора укинули 1918. године, заједно са нашом аутокефалном Црногорском православном црквом и нашом аутокефалном државом. Имамо и свог аутокефалног Дједа Мраза, и не признајемо од стране окупаторске Београдске патријаршије наметнутог Божић Бату, који ће остати у сјећању Црногораца упамћен као најстрашнији тлачитељ и злочинац, чија мисија је била затирање у коријену свега што је аутентично црогорско, укључујући и Црногорску Нову годину” – каже се у саопштењу након Оснивачке скупштине нове сутоморске НВО.

У саопштењу се каже да ће оснивачки акти бити упућени на регистрацију Министарству јавне управе, те да очекују да ће њихова организација бити евидентирана по истом моделу као НВО “ЦПЦ”, чији је извршни директор Мираш Дедеић.

Наглашава се такође да “Српска Нова година није регистрована у Црној Гори”.

Извор: Барски портал

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

ОСТРОШКА ТРАГЕДИЈА, 81 ГОДИНУ ПОСЛИЈЕ: Док је Срба и Бјелопавлића памтиће се јунаштво пуковника Баја Станишића!

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад су наши душмани нашли заједнички језик, изгубили смо заједничку државу”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!