Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Када цркве преузме држава, Украјина: Вјернике причешћују кроз ограду!

ПРЕДСТАВНИЦИ историјског споменика „Кијевско-печерска лавра“ и полиција блокирали су улаз у Храм Иконе Богородице – након почетка литургије затворена је капија која води на територију храма, па су свештеници били приморани да исповедају и причешћују вернике кроз ограду, пише „Савез православних новинара“.

У Храму Иконе Богородице траје служба. Међутим, по речима очевидаца, након почетка службе стигли су полицајци којима се није свидело што је на молитву дошло много људи, па су наредили да се затвори капија која води на територију храма. Верници који нису успели да уђу остали су иза ограде. Њих су причешћивали кроз ограду – наводи се у саопштењу канонске Украјинске православне цркве на Телеграму.

Према томе, један део верника и свештенство остали су затворени на територији храма. Украјинске власти су претходно наредиле свештенству да напусти манастир или пређе у расколничку Православну цркву Украјине.

(Спутњик)

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Да Спајић размишља о Србима у Црној Гори не би подржао резолуцију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!