Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Поруке митрополита Амфилохија: Када се врати капела на Ловћен помириће се Црна Гора!

У организацији Српског националног савјета и Српског информативно-културног центра “Свети Сава” у Српској кући у Подгорици синоћ је  одржана Академска трибина на тему “Поруке митрополита Амфилохија” из двије књига новинара Перице Ђаковића „Морачки тајновидац“ и „Христос се роди“.

Аутор Перица Ђаковић је у обраћању присутнима истакао да је митрополит Амфилохије у тим интервјуима послао снажну поруку да се тадашња актуелна власт у Црној Гори „много у незнању ослилила“.

То су били разговори без договорених питања, то су интегрални интервју, без додатних допуна. То су били разговори за Божић и Васкрс последњих шест – седам година. Била је велика обавеза са таквим човјеком разговарати на теме које се тичу Бога, Божића, Васкрса, рекао је Ђаковић.

Ђаковић је причао о свему ономе што је везано за те интервјуе, „планирали смо разговоре од 30 минута, а трајали су по три сата“.

Договорио сам се са Богом ових дана да ме не дира, да завршим неке ствари у Црној Гори, око Михољске Превлаке , код Тивта и Његошева капела на Лоћену. Јер, када се врати капела на Ловћену тада ће се помирити народ Црне Горе, цитирао је Ђаковић митрополита Амфилохија из дјелова разговора са њим.

Ђаковић је додао да за живота те двије обавезе за живота није остварио, али је нама као вјерном народу оставио аманет да то урадимо.

Литије током девет мјесеци 2020.године су круна дјела митрополита Амфилохија, јер су показале да је Црква и вјера стожер Црне Горе, рекао је протојереј Мирчета Шљиванчанин говорећи на академској трибини.

Он је рекао да су Ђаковиће књиге актуелизација дијела митрополита Амфилохија на најбољи могући начин, кроз серијале интервјуа у књигама које садржи божићне и васкршње разговоре аутора са митрополитом Амфилохијем од 2014. до 2020.године.

Разговори Ђаковића са митрополитом Амфилохије  су давали вјеру и наду гледаоцима и слушаоцима телевизија и радија у којима је радио Ђакоић, вријеме незапамћеног прогона Цркве у Црној Гори, посебно за вријеме литија, рекао је Шљиванчанин.

Он је додао да су књиге интервјуа  обухаватиле хришћанску теологију митрополита Амфилохија од Христовог рађања и Христовог васкрсења до посебних тема из теологије и живота Цркве, коју је претако у живот и разговор о Христу са вјерницима гдје год да се срео са њима и ходио.

Дјелове из књига је читала глумица Црногорског народног позоришта Јована Тодоровић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!