Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У Беранама: Округли сто “Перспективе српског народа у Црној Гори“!

Због немогућности да српски народ актуелизује решавање суштинских питања сопственог положаја Српски национални савјет Црне Горе организује округли сто на тему „Перспективе српског народа у Црној Гори“ који ће се одржати 25. фебруара 2023. године у Српској кући у Беранама.

-У немогућности да српски народ актуелизује решавање суштинских питања сопственог положаја, Српски национални савјет процјењује да је неопходна широка размјена мишљења о проблемима и перспективама Срба у Црној Гори, наводи се у саопштењу Савјета.

Из Српског националног савјета позивају све заинтересоване, уз напомену да је предвиђено да излагања учесника могу да трају најдуже 15 минута, да узму учешћа на округлом столу „Перспективе српског народа у Црној Гори“ и да својим конкретним предлозима допринесу стабилном и једнакоправном позиционирању Срба у Црној Гори..

-Позив за наведени скуп упућен је представницима и институцијама из области научног и културног стваралаштва, али и кредибилним политичким заступницима српског народа у Црној Гори, наводе из Савјета.

Округли сто ће се одржати 25. фебруара 2023. године у Српској кући у Беранама.

Гости округлог стола на тему „Перспективе српског народа у Црној Гори“ биће проф. др Мило Ломпар из Републике Србије, проф. др Душко Певуља из Републике Српске и Салих Селимовић историчар, Србин муслиманске вјероисповијести.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГОВОРИ СЕ О ЗЛОЧИНИМА, ПА ДА НЕ ЗАБОРАВИМО: Крвави пир Османа Растодера под Чакором!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!