Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Срби из Никшића: Обнова храма Светог Василија!

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић казао је да је владика будимљанско никшићки Методије са сарадницима примио претходне недјеље у посјету њега и предсједника борда директора ЕПЦГ Милутина Ђукановића, а једна од тема разговора била је реконструкција Саборног Храма Светог Василија Острошког у Никшићу.

-У веома садржајном разговору начелно је договорено да Општина Никшић буде покровитељ овог значајног подухвата а ЕПЦГ снажна подршка у реализацији истог. Свјесни значаја који за Никшић и читаву Црну Гору али и шире има први саборни храм посвећен Светом Василију Острошком саговорници су се лако сагласили око основних потреба у вези са започињањем радова на реконструкцији, навео је Ковачевић на Фејсбуку.

Он је казао да ће представници Епархије будимљанско никшићке ускоро припремити сву потребну документацију за отпочињање овог посла након чега се, додаје Ковачевић, очекује брз почетак радова.

Повод за овај сусрет и ову тему био је пожар који се догодио у саборном храму прије неког времена због дотрајалих инсталација. Храм Светог Василија Острошког као духовни центар Никшића заслужује ваљану реконструкцију а дио средстава очекује се и из државног буџета, закључио је Ковачевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛОШ КОВИЋ: Историја се понавља, дуга историја геноцида над Србима – Срби морају знати шта их је снашло у 20 – том вијеку!

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

СА ТРИБИНЕ О “СРБИМА И РЕГИОНАЛНОЈ СТАБИЛНОСТИ”: Резолуција о Сребреници је опасна за Србе, дјеца ће учити да смо починили геноцид!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!