Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Када неће Подгорица, хоће Арно Гујон: Влада Србије поклонила 20 стеоних јуница Србима из Пљеваља!

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон данас је у Пљевљима посјетио породице којима је уручено 20 стеоних јуница, пројекат који је Управа финансирала у износу од пет милиона динара (око 43 хиљаде евра), објављено је на сајту те Управе.

Foto: Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

Краве смо купили од локалних продаваца, поклонили смо их мјештанима а они ће даље телад коју добију прослиједити својим комшијама, тако да све остаје на територији општине Пљевља. Сада смо помогли 20 вишечланих породица, а у сљедећој фази, када се краве отеле, биће помоћ за још 20 домаћинстава. Поносан сам што смо овим пројектом помогли изузетно вредним људима у Црној Гори и тиме показали да солидарност не познаје границе, рекао је Гујон.

Пројекат “Економско оснаживање сјевера Црне Горе” Управа реализује у сарадњи с удружењем “Стара Рашка” и Епархијом милешевском.

Foto: Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

У саопштењу се наводи да је овакав самоодрживи пројекат већ остварен прошле године у Босанском Петровцу “гдје је српским повратничким домаћинствима Управа купила 35 стеоних јуница, а њихова телад подијељена су недавно другим породицама.”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!