Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЈАДНИ ОНИ, ДАНИЈЕЛ СЕ ИСПОВИЈЕДИО ДПС ОДБОРНИЦИМА: Прогоне нас, хапсе, а ми невини, борићемо се до посљедњега за Мила!

На састанку, којем је присуствавало више од 150 одборника који представљају политику ДПС-а широм Црне Горе, констатована је спремност да партија одговори на све притиске који у посљедње вријеме долазе од стране инструментализованих правосудних органа који настављају сада већ утемељену праксу селективног поступања.

Парламентарна већина, која из дана у дан показује да је нестабилна и неспособна за заједничко функционисање инструментализовала је институције које је започело прогон бивших и садашњих државних функционера како би сакрили девастирајуће посљедице које из дана у дан погађају црногорско друштво. Растућа инфлација, економски суноврат који се ближи, свађа око безбједносног сектора, међусобне оптужбе за криминал и корупцију, одсуство сагласности око макар једног вриједносног и идеолошког питања желе се камуфлирати хапшењима и медијском сатанизацијом. Поручујемо им јасно да од тога нема ништа те да смо спремни за борбу у којој ћемо искористити све правне и политичке методе како бисмо јавности и међународној заједници указали на флагрантно кршење људских права и политички прогон неистомишљеника који се, под окриљем борбе за владавину права, дешава у Црној Гори. Наша партија спремна је да одбрани оно на чему смо предано радили у посљедних тридесет година – владавину права, стабилности институција и, самим тим, демократичност Црне Горе.

Живковић је додао да смо свједочили претходних дана како је уз велику помпу и медијске најаве, неколико бивших и садашњих државних функционера приведено како би се по сваку цијену криминализовала претходна власт, а да су епилози таквих процеса још увијек непознати, иако су сви ти људи у режимским таблоидима унапријед проглашени кривима: ,,У исто вријеме, евидентно је да носиоци јавних функција врше притисак на правосудне органе и да то представља уплитање политике у судску власт, што је констатовано и у извјештају Стејт департмента за Црну Гору за 2023. годину. “

Живковић је закључио да ће ДПС показати спремност, одлучност и истрајност у одупирању правосудном прогону који је очигледно започет те да је партија спремна за борбу за независно правосуђе које ће бити основа спречавања институционалног урушавања на свим нивоима којем свједочимо претходних дана.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ЧУДОТВОРАЦ

ПОГЛЕД НА НАЈВИШИ ПРАВНИ АКТ: Устав – зла коб ДПС-овске Црне Горе!

МИЛОШ КОВИЋ: Историја се понавља, дуга историја геноцида над Србима – Срби морају знати шта их је снашло у 20 – том вијеку!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!