Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ШТРАЈК НАШ НАСУШНИ: ДПС грађанин покорни и идеолошки паразити Јајца, Сутјеске и Неретве!

Пише: Иван Милошевић

Како је кренула ова година распознаваће се по штрајковима. Штрајкују професори, љекари, државни службеници, придружиће им се поштари, полицајци, ватрогасци и синдикалци! Не сумњам да ће Црна Гора ускоро бити у блокади, неће моћи ујутру човјек ни да се умије, јер ће се обустави рада придружити и комуналци. И треба људи да штрајкују, треба да траже што немају, да не чекају да им падне са Марса, него да се сами изборе за бољи живот. Судећи по штрајковима у Црној Гори никада није било горе вријеме него данас у погледу људских и радних права! 

ДПС није на власти, барем не у министарским фотељама, али њихови прљави политички прсти и даље плету политичке домаће чворове! Можда сам слуђен од параноје и не подносим ни у минималним дозама ДПС-а, али бих рекао да је већина актуелних штрајкова њихово масло. Па и кишне глисте знају да је просвјета била и остала кичма ДПС-а и да су просвјетом претходних 30 година владали њихови челници, да су запошљавали кога су хтјели и да су професорска мјеста била као династичка постеља, односно насљедна и преносила се са кољена на кољено. Слични је било и у осталим државним областима, од полиције, војске, па до комуналаца и синдикалаца! И данас се у том погледу ништа није промијенило, кичма ДПС-а је и даље гдје је била и ових дана се усправила као никада и само што не додирује небо! Таквих бораца за радничка права Црна Гора до сада није гледала, све се у ЦГ тресе од њиховог одлучног корака и захтјева за веће плате! 

У вријеме ДПС-а свега тога није било. Кичма ДПС-а била је савијена, послушна, еластична и одговарала је на све недаће које су је током 30 година сналазиле. Повијала се, вукла по поду, претварала у кичму гмизаваца и водоземаца, одано служила просвјетним и осталим ДПС реформама и гласа од себе није давала. Ни да јаукне, ни да пружи руку за помоћ, а о штрајку није ни сањала! Гдје да се штрајкује у Миловом рају, гдје да се траже веће плате, да се освајају радничка и остала права? Све је то било у другом плану, јер кичма ДПС-а, односно цјелокупна државна управа, била је на радном ДПС задатку – очувању њихове вјечне Црне Горе и њеног вјечног доброг чувара – Мила!

И зато немам разумијевања за данашње штрајкаче! Ћутали су као рибе, јегуље и крапови, пуних 30 година и гутали све што им се давало на удицу! Само један поглед Вође, његова рука на срцу када одјекује химна, били су довољни да армија његових гласача из свих сфера државне управе заборави на празне фрижидере и новчанике. Хранили су се од ДПС бајки и заклињали да ће гласати ДПС, па да хљеба неће јест! И гласали су за ДПС прслих џепова и празних новчаника. Отаџбина је била у питању, а она нема цијену, посебно када је на њеном челу Мило! 

Сматрам да су већина синдикалних вођа заправо спавачи ДПС-а који су се данас пробудили и на сва звона разгласили да лоше живе. И раније су живјели лоше, чак и лошије него данас, али био је Мило ту, на челу колоне, махао је заставом, пјевао химну и руку није мицао са срца, свог и срца армије ДПС присталица! 

Стога ми ови штрајкови данас личе на вапај армије ДПС присталица за вољеним вођом, његовим погледом, армани одијелом и кастоди рачуном. Да се којим чудом данас појави на ТВ и да каже да се штрајк одложи у шошке не сумњам да би га већина штрајкача, а посебно синдикалних вођа, одмах послушали и добровољно би се одрекли пар плата и уплатили их на један од његових кастоди рачуна! 

Немам разумијевања за штрајкаче! Имали су 30 година да штрајкују и покажу да су слободни људи! Толико су чекали и начекали се, па данас њихова тобожња слобода не личи на слободу! Некако је празна, без енергије и једва дише! Као и добар дио Црне Горе и ту слободу као да су појели ДПС скакавци и идеолошки паразити Јајца, Сутјеске и Неретве!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПИСМО РОЂАКУ: Порука Јакову на ВЕЛИКИ ПЕТАК- немој подржати Резолуцију о Сребреници!

ПИСМО РОЂАКУ: Јакове, не дозвољавам ти да свога оца прогласиш геноцидним човјеком!

СРЕБРЕНИЦА-ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА: Срби тешко могу да прогутају подршку резолуцији, можда коначно схвате са киме живе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

momo-joksimovic1 (1)

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

анзак66

ДАН АНЗАКА У АУСТРАЛИЈИ, У ПАРАДИ ПОТОМЦИ ЧЕТНИКА: ИСТИНА О ДРАЖИ МИХАИЛОВИЋУ МОРА ИЗАЋИ НА ВИДЈЕЛО!

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!

Bombardovanje-Beograda-815x458

КРВАВИ ВАСКРС СРПСКИХ ГРАДОВА ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА: Комунисти наводили бомбе!