Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЧИКАГО: Гала вече Срба за подршку Доналду Трампу!

Синоћ је у центру Чикага, у великој свечаној сали Трамп хотела, која је овом приликом била дупке пуна, одржано прво по реду гала вече МАГА Сербс организације, на којој је српска заједница пружила подршку председничком кандидату Доналду Трампу.

Ако је судити по овом скупу, Трамп ће и на овим изборима, на којима му је противкандидат Камала Херис, имати већинску подршку наше америчке дијаспоре, као што је то било и у претходна два случаја, 2016. и 2020.године, када су му супарници били Хилари Клинтон и Џо Бајден.

На скупу је говорило је више уважених званица, међу којима је био и бивши гуверенер Илиноиса Род Благојевић, угледни политички аналитичар Марк Варгас, као и један од најближих сарадника бившег председника Трампа, Бернард Керик, а присуствовали су највиђенији чланови српске дијаспоре из Илиноиса, Висконсина, Индијане и Мичигена, а међу званицама је била и генерални конзул Босне и Херцеговине у Чикагу, Татјана Телић.

У уводној речи главни уредник Сербиан Тимес Антоније Ковачевић нагласио је да је Трампова борба у великој мери поклапа и са интересима наших људи који живе и раде у Сједињеним Државама, којима су на првом месту породица, деца и њихово образовање, за које сматрају да је угрожено либералном “wоке” филозофијом, те поштовање њиховог бизниса и тешко зарађеног новца.

Да будемо искрени, ми смо се овде окупили јер нам је мука од свакодневног испирања мозга, од цензуре и својеврсног комунизма који се намеће као доминантна идеолигија. Проблем је у томе што смо ми дошли у Америку управо из земље коју је разорио комунизам, који је прво искварио наш менталитет, а затим и уништио економију. Последње поглавље те пропасти био је рат који су, што је врло занимљиво, осмислили и креирали такорећи исти људи који сада покушавају успоставити комунизам овде, усред САД, истакао је Ковачевић.

Он је затим најавио Марка Варгаса, једног од најплаћенијих политичких саветника у Америци, некада једног од водећих бораца против интернационалног тероризма.

Некада сам био борац против светског тероризма, провео доста времена у Ираку, а сада се борим против домаћег, менталног тероризма, онога кроз који свакодневно пролазе сви грађани САД. Надам се да ће се ситуација променити после избора у новембру, да ће они донети више слободе и мање менталног терора са којим су се Американци, на жалост, прилично помирили, рекао је он и присетио се како је упознао Рода Благојевића:

-Када сам видео да је осуђен нисам могао да се помирим са тим јер је било очигледно да је у питању велика неправда и политичка игра. Позвао сам његову жену Пети и рекао да могу да помогнем да га ишчупа из затвора. На крају смо успели, сви заједно, и срећан сам што данас имамо прилику да говоримо на истом догађају.

Следећи је на сцену изашао управо бивши гувернер Илиноиса Род Благојевић, кога је Ковачевић најавио као човека који је “провео осам година у затвору уместо у Белој кући, само зато што није умео да ћути”. Он је позвао српску заједницу у Америци да се активније укључи у политичке токове:

Има нас много овде у Чикагу, у Њујорку, Њу Џерсију, Лос Анђелесу, Финиксу, Мајамију, Милвокију, Мичигену…Време је да узмемо ствари у своје руке и ту нашу бројност претворимо у политички утицај, да се изборимо да на изборима победи политика која заступа интересе наших људи овде, али и наше државе, Србије, чије интересе не смемо заборавити. Нарочито је важно да искористимо тај утицај у тзв. сwинг државама, где нас има у великом броју, попут Пенсилваније, Мичигена, Висконсина, Аризоне…И зато, зовите ваше пријатеље, кумове, рођаке..који живе тамо и објасните им колико је важно да на овим изборима гласају за Доналда Трампа, закључио је Род Благојевић, својевремено утицајни демократа коме су предвиђали председничку кандидатуру, а који је данас један од људи од великог поверења Доналда Трампа.

Он је на крају свог говора похвалио организатора МАГА Трамп догађаја Николу Трајковића, власника компаније Парагон Фреигхт, на великом пожртвовању и ангажману, а све у циљу активирања српска заједнице у Чикагу и њеног већег учешћа у политичком животу.

Благојевић је на крају најавио последњег говорника, бившег шефа њујоршке полиције Бернарда Керика, који слови као главни кандидат за будућег директора ЦИА, уколико се Трамп у новембру избори за други мандат у Белој кући.

Да се избори одржавају данас и да су обезбеђени регуларни услови за оба кандидата, Доналда Трампа и Камалу Херис, Трамп би убедљиво победио, боље рећи збрисао Камалу. Проблем је у томе што су они свесни тога и што се спремају да варају, као што је то било и прошли пут, 2020.године. Учиниће све да га спрече и да му одузму мандат по други пут. Покушали су да га ухапсе, на крају су га и ухапсили, подметали су му доказе, лагали су да би преварили суд, два пута су га “импичовали” и на крају покушали и да га убију, буквално. И та борба и даље траје. Али Доналд Трамп је борац, и ја верујем да ће на крају победити, закључио је Бернард Керик, а његов, на моменте потресан говор, у коме је говорио о данима када је својим људима спашавао унесрећене из рушевина Кула близнакиња, више пута је прекидан аплаузима.

Скуп су својим умећем на класичним инструментима увеличале Сестре Радовић, девојке из најмузикалније српске породице у Америци, као и саксофониста Влада Динић. Пригодну изложбу је приредила и сликарка Гордана Ненадовић.

На крају је скуп завршен позивом да се сви заједно поново окупе на истом месту у новембру, да би прославили евентуалну Трампову победу, те да ће у том случају на славље позвати и новог/старог председника.

извор: сербиантимес

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!