Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У МОСТАРУ НЕМА МЈЕСТА ЗА СРБЕ: Кукасти крст на игралишту, пријетње свакодневне!

У селу Бачевићи, насељеном већином Србима, које се налази у близини града Мостара у Босни, непознати нападачи претукли су српске тинејџере. Исти нападачи су, по свему судећи, и дан раније прекрили игралиште кукастим крстовима, симболима разних екстремно десних фудбалских група, словима У – симболу усташтва, као и натписима ХВО (Хрватско вијеће обране – оружане банде). хрватских сепаратиста у Босни 90-их година). За овај и друге нападе на мостарске Србе до данас нико није одговарао.

Питали су нашу децу ко је одлепио и уклонио ове налепнице. Један дечак је изашао напред и нападнут и претучен. Мој унук је позвао свог оца, мог зета, који је дошао и затекао непознате младиће како нападају и злостављају децу. Покушао је да их отера, почели су да му прете да ће доћи старјешине и побити све у Бачевићима, рекао је Душан Голо, председник Координације мостарских Срба.

Пре четири дана у Бечевићима непозната особа пуцала је у ваздух из аутоматског оружја. Истовремено, напади на Србе у околини Мостара трају током цијеле године. Тако је за време православног Божића каменована кућа Србина Шантића у насељу Бијело Поље, након чега је каменована и месна православна црква. Затим су 14. јуна непознате особе запалиле аутомобил српског Драге Рупара у приградском селу Ходбина. Вандали су уништили расвету и звоно на обновљеној катедрали Свете Тројице из 1873. године, коју су хрватски милитанти потпуно уништили 1992. године.

Данас је град условно подељен древним мостом на западнохрватски и источни бошњачки део, међу чијим становницима често долази до шака. Преостали и повратници српске националности из Мостара живе углавном у приградским селима.

извор: васељенска

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!