Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ: Медијски бојкотовати Јакова Милатовића!

УНЦГ позива остала професионална удружења да се солидаришу са новинаром РТЦГ- а који је био мета вербалног напада предсједника Црне Горе, Јакова Милатовића, на тај начин што ће наредна два мјесеца бојктовати његове конференције за штампу и саопштења која долазе из предсједничког кабинета. Јаков Милатовић је заслужио презир новинарске заједнице и УНЦГ сматра да новинари не смију олако прећи преко инцидента који је Јаков имао са новинаром РТЦГ-а. Уколико све то прође без икакве реакције новинарског еснафа, велика је шанса да и остали крену Јаковљевим стопама и  омаловажавају новинаре гдје стигну.

УНЦГ позива остала професионална удружења у Црној Гори да престану са свађама и да покушамо да договоримо барем елементарну заштиту наших чланова.

Наредна два мјесеца предсједник Црне Горе могао би да одржава конференције за штампу и да своја политичка саопштења саопштава зидовима и столицама, а умјесто извјештаја утицајне телевизије би емитовале црни слајд са објашњењем о бојкоту предсједника државе.

УНЦГ, наравно, нема илузију да ће овај предлог прихватити остала удружења, као и колеге новинари, јер су наши чланови, као и њихови представници у удружењима, закрвљени и једни друге називају домаћим издајницима. Омраза међу новинарима понекад прелази омразу међу политичарима и на жалост нема наде да ће ускоро бити боље.

На овај начин УНЦГ диже глас против омаловажавања новинара и позива цјелокупну домаћу јавност да се са поштовањем односе према новинарима. Предсједник би у том погледу требало да даје примјер другима, али у Црној Гори, не по први пут, са битних политичких адреса наставља се пракса ДПС-а да се према медијима понашају у складу са својим интересима и политичким ставовима. Томе су донекле криви и сами новинари, али уколико нас не уједини поменути Милатовићев наступ онда не знамо шта то још треба да се деси, па да се новинари окрену себи и заштити своје професије.

 

За УНЦГ

Тихомир Бурзановић, предсједник

Иван Милошевић, секлретар

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БИЈЕЛОЈ: Радујем се што сам у Боки гдје живе православни Срби!

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У БИЈЕЛОЈ: За Херцег Новим је шест и по вијекова традиције српског језика и ћирилице!

“ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”: Након убиства на Цетињу захтијевамо смјену комплетног безбједоносног сектора!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milos2

МИЛОШ САВЧИЋ, БОГАТИ СРБИН, КОГА КОМУНИСТИ НИЈЕСУ ВОЉЕЛИ: На његовом имању саграђена “Кућа цвећа”!

radić

КОСМЕТ, ГОЛГОТА ЗА СРБЕ, ДЕЈАН РАДИЋ: У кућу му упала три Албанца, претукли и опљачкали!

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

slobo

СЛОБОДАН ТОМОВИЋ “ГРАЂАНСКИ РАТ У ЦРНОЈ ГОРИ”: Суровост ОЗНЕ, из Краљских Бара стријељали Данила Вукићевића који је имао само 15 година!

podgor

ПОВОДОМ ИЗБОРА У ПОДГОРИЦИ МОНТЕНЕГРИНИ У КОМУНИСТИЧКОМ СТИЛУ: Ми или потоп, све за ДПС, па да хљеба неће јест!