Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је јуче у Вишеграду да је Андрићград пројекат за будућност, који ће наставити да се развија и у наредном периоду. Идејни творац Андрићграда Емир Кустурица рекао је да ће Андрићград бити још веће жариште културе и да је предсједник Додик обећао завршетак свих радова на овом мјесту.

Андрићград ,туристичко-едукативни комплекс, посвећен нобеловцу Иви Андрићу стециште је бројних културних посланика, али и мјесто које током године посјети на хиљаде домаћих и страних туриста. О његовој будућности у Вишеграду су данас разговарали предсједник Српске Милорад Додик и творац Андрићграда Емир Кустурица.

То је наше “путовање Дрином” и консултовање око будућности Андрићграда које је обављено данас и које као што увијек бива са нашим предсједником обећава не само опстанак него и завршетак свих радова који ће од овог јединственог мјеста у свијету, дакле нигдје на свијету нема мјесто посвећено једном нобеловцу, ћемо направити још веће жариште културе, и још важнију ствар него што је била до сад – рекао је Кустурица.

Image

Предсједник Додик је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Андрићград је један од бисера Српске, а то је постао захваљујући идеји режисера Емира Кустурице.

– Увијек је добро разговарати са /идејним творцем Андрићграда/ Емиром Кустурицом и увијек је лако ријешити проблеме. Ентузијазам који он показује је немјерљив и омогућио је да Вишеград добије јединствену локацију која се зове Андрићград. Треба да наставимо даље да радимо – изјавио је Додик.

Он је истакао да је задовољство свих који су учествовали у пројекту Андрићграда да он живи и припрема се за нову туристичку сезону.

Посјету Вишеграду предсједник Српске завршио је обиласком спомен- комплекса у Старом Броду , мјесту страдања више од 6.000 Срба током Другог свјетског рата.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!

И ОВЕ ГОДИНЕ: Марковдан на Равној Гори!

БРУКА, МОНТЕНЕГРИНИ ЗБОГ ДУБРОВНИКА: Хрватима подилазе, стиде се и осуђују, чак и мртве, своје грађане!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

гаврило

ПРИЈЕ 106 ГОДИНА: У логору Терезин умро Гаврило Принцип!

слове9

АНДРИЈА МАНДИЋ ТОКОМ РАЗГОВОРА СА НАТАШОМ ПИРЦ МУСАР: Реконструкција Владе у јуну, ускоро и посјета Словенији!

11п

ИСТИНА О СРБИМА, ВЕСЕЛИН ЏЕЛЕТОВИЋ: Филм “Жетва” о трговини српским органима на Космету!

јеленаперовиц

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!

novosti12

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!