Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СВЈЕДОЧАНСТВА: “Путеви доброчинства”, три деценије Кола српских сестара “Свети Марко”!

У Црквеном дому “Свети Ђорђе” у Подгорици вечерас је промовисана књуга о 30 година Кола српских сестара “Свети Марко” из Подгорице “Путеви доброчинства”, аутора Олге-Оље Стојановић, предсједнице Кола. Ова публикација је први покушај да се сачини прича о трајању , животу и раду Кола српских сестара “Свети Марко” из Подгорице, да се у писаној ријечи подсјете путевима доброчинства и човјекољубља.
Како год добро је имати неки писанин траг о свему што су појединим фазама сваког друштва представља догађај, Искрено речено, ове књиге не би било да није било благопочившег митрополита Амфилохија, који је дао благослов да се историјат рада Кола српских сестара “Свети Марко”, рекла је аутор књиге и предсједница Олга – Оља Стојановић.
Она је додала да сестре морају трајно гајити културу чувања памћења од заборава жена које су своје животе уплеле хуманитарним радом у сва ратна и поратна збивања 20 вијека и посветиле свом роду и Богу.
-Праве вриједности , као што су пожртвовање и свијест чланица овог удружења, су универзалне, да се помоћ треба пружити, без обзира на објективне околности, остављају дубок траг вриједан поштовања, истакла је Стојановићева.
На промоцију су говорили и предсједница Кола Српских сестара Црне Горе Сенка Дурутовић, свештеник Предраг Шћепановић и Мирчета Шљиванчанин , као и професор Богословије “Свети Петар Цетињски” са Цетиња Александар Вујовић.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ У БИЈЕЛОЈ: Радујем се што сам у Боки гдје живе православни Срби!

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА У БИЈЕЛОЈ: За Херцег Новим је шест и по вијекова традиције српског језика и ћирилице!

“ЗАЈЕДНО ЗА БУДУЋНОСТ ЦРНЕ ГОРЕ”: Након убиства на Цетињу захтијевамо смјену комплетног безбједоносног сектора!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milos2

МИЛОШ САВЧИЋ, БОГАТИ СРБИН, КОГА КОМУНИСТИ НИЈЕСУ ВОЉЕЛИ: На његовом имању саграђена “Кућа цвећа”!

radić

КОСМЕТ, ГОЛГОТА ЗА СРБЕ, ДЕЈАН РАДИЋ: У кућу му упала три Албанца, претукли и опљачкали!

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

slobo

СЛОБОДАН ТОМОВИЋ “ГРАЂАНСКИ РАТ У ЦРНОЈ ГОРИ”: Суровост ОЗНЕ, из Краљских Бара стријељали Данила Вукићевића који је имао само 15 година!

podgor

ПОВОДОМ ИЗБОРА У ПОДГОРИЦИ МОНТЕНЕГРИНИ У КОМУНИСТИЧКОМ СТИЛУ: Ми или потоп, све за ДПС, па да хљеба неће јест!