Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СВИЈЕТ: Атентат на Трампа, побједа Трампа!

У новијој историји није било веће поларизације у САД-у, него  од доласка Трампа за предсједника 2016.године. Трмпу се приписује расистичка, мигрантска и антидемокрадтска политика, те обуздавање НАТО агресивне политике, пропаст Америке. У Трампу , Бајден и Демократе виде , највећег непријатеља америчке демократије , односно како Демокарате кажу „Наше демократије“, као да су Демокате предодређене да владају вјечно Америком и свијетом. Трампа черече,  сатанизују, представљају као демона, фашистичког диктатора,у чему  на жалост водећи амерички медији доминирају. Овај атентат ,  амерички медији покушавају да релативизују, па ће  на крају испасти да је за атентат криво Трампово уво .  Међународни односи у задњих 30.година су значајно нарушени . Умјесто међународног права доминира политика силе, насиља, убијања, што се десило и 1999.године, нападом НАТО снага на Југославију, односно Србију, без одлуке Савјета безбједности и УН-ја.  Па уништавање Ирака, Либије, Сирије…Бајден и Деомкрате, у медијима, постерима, билбордима и свим средствима комуникација, Трампа жигошу као фашистичког диктатора , као пријењу демократији, америци и свијету.

Свјетски медији, државници и политичари , безбједносни ауторитети , као и најбогатији људи свијета, попут Илона Макса  и бројних других, као и средњих предузетника , су се огласили поводом атентата на Доналда Трампа, у Пенсинвалији на предсједничкој конвенцији Републиканаца,  13.јула 2024.године  , осуђујући овај злочин, непримјерен времену у коме живимо. Огласио се и Роберт Фицо, предсједник Владе Словачке, који је био у смртној постељи, и сами Бог га је спасио. На  Виктора Орбана , који заговара мир, премијера Мађарске је такође покушан атентат, приликом чега је погинуо полицајац, о чему се мало зна.  На Путина неколико покушаја. Да ли Фицо, Орбан, Путин, Трамп, Ли, Вучић, стварају неки други бољи свијет , који се боре за мир, коме то може да смета. Свакако силама које владају свијетом. Бајден и Демократе су укључене у  Мајдану и изазивању рата у Украјини. Знано је и то, да је Трамп на власи, рата у Украјини неби било.

Преовладава став да одговорност за овај атентат пада на Владу САД, предсједника Бајдена и Демократску странку , због њихове прљве, агресивне безочне  пропаганде против Трампа. . Водећи Амерички медији задњих година воде гадљиву политику не само против Путина , већ сада и против Орбана, Фица , а сада нарочито против Трампа, са  отвореним захтјевом да се Трамп мора уклонити јер је постао пријетња за Америчку демократију.

Трамп симболизује традиционалне вријености друштва, гдје у првом плану ставља породицу , па је као предсједник на том плану дао велики допринос  о чему се мало зна.  Пуцањ у Трампа је пуцањ у породицу , у мир и стабилност у свијету и демократију у Америци. Трмпова стиснута песница после атентата, са крвавим лицем ,  и америчка застава иза леђа, говори о Трамповој снази и вјери у политику коју води. Те слике су обишле свијет . Америка и свијет вјерују , да уколико Трамп не буде убијен , Трампова побједа ће бити  побједа и спсање Амрике и  човјечанства. Побједа Трампа је побједа мултиполарног свијета што је чињеница. Стварање БРИКСА и нове валуте умјесто долара, је одговор на политику запада на челу са САД-е, и стварање друштва једнаких вриједности запада и истока.

Преовладава став да је атентат на Трампа  намјеран а не случајност. Одговорност се приписује Влади, Бајдену, Демократама и  безбједносним  службама и њихове „намјерне“ пропусте , а можда и саучесништво у злочину.

Свакако да Трамп има видну репутацију и у Америци и свијету. Ради се о политичком обрачуну супростављених страна. У  Америци атентати на предсједнике или предсједничке кандидате нијесу непознаница. Тако је од 1776.године , од формирања Сједињених Америчких Држава (САД), извршени су атентати на предсједнике или предсједничке кандидате, од којих је њих 4 убијено.

Прва жртва атентата је убиство 16. предсједника САД-а Абрахама Линколна, који се бавио адвокатуром и ако није имао ни основну шклолу,  15.априла 1865.године у Вашингтону ,  Републиканца, који се сматра једним од највећих америчких државника , јер је поред осталог  укинуо расну дискриминацију.  Друга жртва  је  предсједник САД Џејмс Гарфилд , 20 пресједник САД убијен 2.јула 1881.године, такође Републиканац. Трећа жртва је предсједник САД Вилијам Мекинли , 25 предсједник , убијен у Бафалу-Њујорк, 6.септембра 1901.године, Републиканац.  Четврта жртва је Џон Кенеди, 35 предсједник САД, убијен у Даласу 22.новембра 1963.годне,  Демократа. Кенеди је најавио национализацију банке-штампања долара , што Рокшилдима неије одговарало.

Атентати су извршени на предсједнике или предсједничке кандидате,са тешким, лакшим повредама или без последица, на:

Теодора Рузвелта , 1912.године ;Френклина Рузвелта, 1933.године; Харија Трумана ,1950.године ; Роберта Кенедија, 1968.године;  Џорџа Волоша, 1972.године;  Џералда Форда , 1975.године;    Роланда Регана, 1981.године ; Џорџа Буша млађег, 2005.године.

Рањена звијер је најопаснија.  Трампова борба није лака. И медији су против њега. Атентат је очито организован. Човјечанство се налази у никад тежеој ситуацији. Ако побиједи Трамп,  неће бити Трећег свјетског рата, побиједиће разум савременог човјечанства.

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА ПИР И УДРУЖЕЊЕ  ПЕНЗИОНЕРА ПРАВДА

Жана Лакићевић, Ружа Гојковић, Момо Јоксимовић, Радисав Кораћ, Перо Вукадиновић и други.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

НАТО ПРЕКО ЦАРИГРАДСКЕ ПАТРИЈАРШИЈЕ ДРОБИ ПРАВОСЛАВЉЕ: Доћи ће на ред и СПЦ!

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!