Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СВЕЦИ И ГРЕШНИЦИ: Домаћи Ђордано Бруно о “изродима” и вељесрпској окупацији!

Пише: Иван Милошевић

Са портала “Аналитика” јутрос вапај: “Крив сам”! Ђордано Бруно монтенегринске идеологије грми да га нико више не зове на државне промоције и празнике, да га заобилазе у медијима и то зато јер је крив! А његова кривица је у томе што сматра да је промјена власти у Црној Гори заправо вељесрпка окупација и да је барем 40 одсто црногорске територије под управом Србије и крив је јер зове предсједника државе и остале на власти да прогласе ратно стање, а они за то не маре! Крив је монтенегрински Ђордано Бруно, јер нијесу формиране и наоружане комитске страже и што није почело чишћење терена од домаћих Срба и осталих агената српскога света! Он их назива “изродима”! И крив је Ђордано јер није успио да запали фитиљ још једног братоубилачког рата и истраге Посрбица и вељесрпских шпијуна! 

Домаћи Ђордано очи не суши и плаче за свиме што је имао у Црној Гори када је нашим животима владао Мило! Тада је било и гостовања на ТВ, обиљежавања државних и осталих празника, награда и апанажа! Како је сада пусто без свега тога и када неко други слави празнике, прима апанаже и не скида са ТВ-еја!

Донекле схватам нашег Бруна! Мука је када те неко стрпа у медијски и остали ћошак и сви мисле да си нестао у виду магле и почињу да те заборављају. Ипак Бруно би ваљало да зна да су у таквом ћошку скоро двије деценије били Срби, да у тв студија нијесу могли ни да привире, а нико их није звао ни на промоције, обиљежавање празника и значајних догађаја! Нијесам тада примјетио да је због тога домаћи Ђордано  протестовао и тражио да се исправи та неправда и да Срби имају шта да кажу и да имају право да то сви чују и одреде се према њиховим захтјевима. Док су Срби били у медијском и осталом егзилу, домаћи Ђордано је купио вијенце славе, китио се наградама и није се скидао са ТВ екрана! За разлику од Ђордана, Срби нијесу проглашавали окјупацију дијела црногорске територије и нијесу пријетили устанком или не дај Боже, ратом! Велика је то разлика, Ђордано, и понајвише говори о Србима и вама, Монтенегринима и комитама!

За разлику од поменутог Ђордана један дио Срба, припадам тој групи, ни данас не може да привири у јавну политику, сви их избјегавају, па и Срби, као да имају лепру или преносе ковид на километар. По правилу су то Срби антикомунисти који не жмуре на ренесансу комунизма и васкрсавање Тита, Неретве и Сутјеске и указују да то није наш пут, него да је то идеолошки сломиврат! Па, ипак, не сматрамо да је Црна Гора окупирана, не правимо се Спартанцима и не зовемо робове комунизма на устанак или не дај Боже рат! Све ће то народ и вријеме позлатити и ставити на своје мјесто!

И није ми јасно што домаћег Бруна нема на овдашњим ТВ-ејима! Треба га позвати и то свако јутро и нека свакога боговјетнога дана плаче над промјеном власти у Црној Гори и новим, односно старим временима упакованим у новој фолији! Тако би понајбоље сам себе демантовао и не би глумио жртву вељесрпскога намета и пројекта који се наводно стуштио на ЦГ, њену независност, грб и химну! 

Нека слободно каже да је крив иако је невин, али и да је крив што раније није штитио невине који су се исто тако осјећали кривим, али нијесу позивали на мобилизацију и отпор окупацији! Велика је разлика када Србин каже да је крив и када то понови Монтенегрин! Дубока је провалија међу њима, понекад несхватљива, али јасна као дан и гута и једне и друге. Посебно Србе антикомунисте који су изгледа криви и што су живи!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ЧУДОТВОРАЦ

САВЕЗ УДРУЖЕЊА РАСЕЉЕНИХ И ИЗБЈЕГЛИХ У ЦРНОЈ ГОРИ: Милојко, не гласајте за Резолуцију о Сребреници!

ПОГЛЕД НА НАЈВИШИ ПРАВНИ АКТ: Устав – зла коб ДПС-овске Црне Горе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!