Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОЛИТИКА И ЦРКВА: Побједа православља и манастира Есфигмен!

Слава Богу Сведржутељу, хвала Пресветој Богородици Владарки Свете Горе, свима Светима и свима вама драга браћо и сестре који сте се молили за Светогорски манастир Есфигмен.

Како из манастира монаси преносе, Света Епистасија није дозволила да полиција уђе на Свету Гору и да крене у истеривање монаха, не само из манастира Есфигмен, него је био план да и све остале монахе који се не покоравају лажном Патријарху Вартоломеју избаце са Свете Горе.

То је биo план лажног Патријарха Вартоломеја иза кога стоји светска масонерија и Америка, за који је користио Америчку дипломатију, али авај: “тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, ал зубе поломи”.

Победа је Божија и Грчког народа на радост свих. Монаси и даље остају да живе и моле се за цео свет. Грчки народ је као никада до сада стао у обрану манастира Есфигмен и показао је на тај начин своју побожност и живу веру.

Велико браво за братски Грчки народ. Због оваквих дела вере, да се Господ смилује на Грчки народ и сачува га.

И овога пута се до те мере подигла тензија у друштву, да је Мицотакис дигао руке од Есфигмена док је он на власти, и пренео Вартоломеју да он ту не може ништа да уради јер ће народ да га линчује, пре ће он да се склони него да крене на монахе.

Нека би Бог дао да ова нова победа против лажног Патријарха Вартоломеја, буде само још један увод, у скори пад Америчке хегемоније по целом Свету, и свих сатанистa, и јеретика екумениста свуда, који су умислили да они владају светом, и Божијом Црквом, а не живи Бог Сведржитељ и народ Божији.

Сада смо заиста видели ко има власт у Цркви, а то је народ Божији када је сложан и пун вере, без кога се ништа не може остварити. Тада падају сви лажни Патријарси и лажни светски моћници.

Таква слога и жива покретачка вера у Христа и нашем Србском народу треба, сада више него икада, тада сви данашњи екуменисти из Београдске Патријаршије не би смели да раде што раде. Јуначки Србски народ треба да се пробуди у вери, јер га екуменисти намерно успављују да би они и даље могли на његовој грбачи да живе и раде шта хоће.
Власт која не штити народ, је противна Богу. Бог је установио власт као заштиту од зла. Ако власт допушта зло, онда таква власт није од Бога. Без обзира да ли се ради о Држави, Цркви, заједници, породици.
Управо је у томе данас подвиг манастира Есфигмен, јер се свим силама противе злу. А кад се човек свим силама противи злу, ђаволу, овај не може да му приђе.

Да би смо дошли до те вере, треба да заволимо Христа свим срцем, умом и душом, онда ће Бог који живи у нашим срцима да нас води по Његовој Светој вољи.

Молимо се и даље и помажимо све Светогорске монахе колико можемо, јер овај свет постоји док постоји Света Гора и они који се спашавају на њој. А и ван ње, и ми сами будимо са живим Христом Богом, на путу спасења, у смирењу и побожности, Богољубљу и братољубљу, са живом вером у срцу ради умножавања добра, у нама и целом свету, и умањивање зла.

Прочитајте још:  Борбу против православља у балтичким земљама води Стејт департмент по шемама које су разрађене у Украјини

Нека би Господ дао да сви православни заједно једномислени будемо око Светих Отаца и предања Цркве, јер то је пут спасења, и удружујмо се, јер то смета ђаволу, наша слога биће пораз врагу.
Јер када смо са Богом, онда смо јаки, јер је Бог са нама, а када је Бог са нама – ко ће против нас.

Православље или смрт!

Христос Воскресе!

IСХС + NIKA

извор: васељенска

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ХРВАТСКА ПОСТАЛА ОПАСНА ЗА СРБЕ: Због купања са псом Сергеј Трифуновић добио 60 дана затвора!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!