Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОВРАТАК КАПЕЛЕ ОШАМУТИО МОНТЕНЕГРИНЕ: Не дају маузолеј, па да хљеба неће јест, кажу да је умјетничко дјело какво свијет није гледао!

Поново нам екстремизовани предсједник Скупштине Црне Горе, заговорник антиевропских и десничарских идеологија, Андрија Мандић баца дим у очи тобожњим иницијативама о подизању капеле поред Маузолеја на Ловћену, саопштено је са Факултета за црногорски језик и књижевност ФЦЈК.

Мало им је лименка на Румији, којом су уништили вишевјековну мултикултурну и мултиконфесионалну традицију, симбол уједињења свих различитости црногорскога друштва, па би неком новом рециклажом ултрадесничарских митова да позове на уништење и ловћенскога маузолеја, непоновљивог умјетничког дјела црногорске, југословенске и европске културе, и уједно на уништење остатака мира у Црној Гори, кажу у ФЦЈК.

Наглашавају да истицање идеја које екстремизују и дијеле црногорско друштво те успоравају наше интеграције у Европску унију потврда су наших ранијих ставова о Андрији Мандићу, некадашњој коалицији “За будућност Црне Горе”, да се ради о политикама које ову земљу желе вратити у прошлост и уништити њене перспективе.

-Нама је јасно да Мандићу, кад говори о Европи, нијесу узор демократски лидери Европе, него особе попут Виктора Орбана. Његово опонашање малих диктатора све више добија на замаху. Вриједно је помена да је управо Виктор Орбан порушио неколико значајних споменика мађарске историје. Сад тим путем жели ићи и “војвода”, додају у ФЦЈК.

На Факултету за црногорски језик и књижевност, као институцији гдје се изучава језичко, књижевно, историјско и културно насљеђе Петра ИИ Петровића Његоша, гдјее се изучава умјетност и културна историја Црне Горе и бивших југословенских држава, знамо вриједности свих истинских споменика културе – посвећени смо им и у кабинетима и на терену.

Али знамо и како изгледају стратегије манипулације. Стога Андрији Мандићу поручујемо да му је тактика провидна и да је свима јасно да је својом иницијативом покушао скренути пажњу с купљене пресуде за покушај државнога удара, што је за нас још једна потврда да су институције система у Црној Гори неслободне и да служе као полуге моћи власти. Мандићу, знамо се добро, нас не можеш заварати својом лажном и лицемјерном реториком иза које сакриваш најпримитивније националистичке, десничарске и антиевропске мотиве, закључују у ФЦЈК.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!