Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОВОДОМ МЕДИЈСКЕ ГОЛООТОЧКЕ АКЦИЈЕ: Тражим Божју правду и помиловање за четничка стратишта у Словенији!

фотографија: Моја маленкост испред четничке јаме у Камничкој Бистрици

Пише: Иван Милошевић

Диже ми притисак ова прича о обештећењу породица Голооточана! Над њима се везе ореол невине жртве! И ако су били невини, већина њих били су комунисти, а комунисти су криви за сву трагедију Срба посљедњих 80 година на Балкану! И они који су били у голооточком казамату, као и они који су их тамо слали, подједнако су криви за трагичну судбину Срба у 20. вијеку. И једнима и другима циљ је био уништење и сламање кичме Србима да се никада не усправе и да вјечно пузе пред својим неоријатељима. Срби већег непријатеља од комунизма нијесу имали, чак су и Турци били бољи! 

Слушам на “Вијестима” да ће вечерас разглабати о Голом Отоку и смучило ми се када сам видио састав позваних. Све изданци комунизма и антисрпства и то из разних области. Само им фали још реинкарнација Јова Капичића, па да комунистички састав буде комплетан и да се међусобни обрачун комуниста прогласи црногорском Голготом, страдањем без премца и и без конкуренције у домаћој историји и идеолошкој пракси! 

Црногорска камничка јама

Има ли Срба, има ли српских медија, има ли српских новинара, политичара, интелектуалаца, духовника, који ће причу о Голом Отоку замијенити причом о стратишту и комунистичком масакру на десетине хиљада невиних четника и обичних људи у Словенији, на Зиданом оосту, Кочевју, Камничкој Бистрици… Има потомака и то на хиљаде тих мученика који су страдали од комунистичке каме и рафала и који се и данас сјећају предака. Сјећају их се и то само у сновима, јер немају гдје да им свијећу запале, јер ти невино побијени четници и народ који је ишао за њима, нема гроба, нема натписа, нема годину рођења и годину смрти! Све је то покосио и у ништавило смрти одвукао комунистички метак, испаљен из пушке из које су подједнако пуцали како они који су били на Голом Отоку, тако и они који су их тамо слали! 

Голи оток са обије стране пуцао је на Зиданом мосту, Кочевју, Камничкој Бистрици… и то без милости. Зло прољеће 1945. године у Словенији су обиљежили подземни крици стријељане безгробне војске и ти крици још увијек не допиру до Црне Горе, њихових потомака, политичких и осталих вођа! За Голим Отоком има ко да плаче, за стратиштима у Словенија нема ко или нема тог мајчиног сина у Црној Гори да се данас усуди да пусти једну сузу за те мученике! 

Стидим се у њихово име, црвеним пред огледалом и пред сопственом душом! Као изгладњели вук из вучје јазбине прозивам своје Србе да не ћуте и да предсједнику Јакову и његовом идеолошким и осталим јатацима упуте захтјев за рехабилитацијом својих предака и осудом комунистичког злочина старог 79 година. Починили су га актери Голог Отока и са једне и са друге стране, па ми их није жао, стигла их је клетва највећег подземног црногорског града у Словенији! 

Стога, нећу причу о Голом Отоку, хоћу о четничком страдању у Словенији! Као потомак стријељаног капетана ЈВуО у Словенији тражим правду и сузу за свог претка. Након тога размислићу и о материјалном обештећењу. Позивам Србе, потомке становника подземног града у Словенији, да ми се придруже и да тражимо правду. И то не голооточку и комунистичку, него Божју!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА СУДБИНА: Драгу Митровићу из Подравања код Сребренице два пута у два рата стављан нож под грло!

ВРАНЕШ ПОЧЕТКОМ 19. ВИЈЕКА: Протјеривање Срба и насељавање муслимана!

СРПСКИ УГАО, ДР МИЛОШ КОВИЋ: Геноцидна резолуција!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

zurof1

ДИРЕКТОР ЦЕНТРА “СИМОН ВИЗЕНТАЛ”, ЕФРАИМ ЗУРОФ, ЈАСАН: Резолуцију о геноциду у Сребреници не треба подржати!

srpsko-srce-johanovo-dzeletovic1-608x375

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!

градишка

ОБИЉЕЖЕНО 29 ГОДИНА ОД ЕГОДУСА СРБА ИЗ ЗАПАДНЕ СЛАВОНИЈЕ: За злочине нико не одговара, у акцији “Бљесак” убијено 12-оро дјеце!

луси

БРАНИТЕЉИ И ХВАЛИТЕЉИ: Милови медијски деснорукаши или хајка као судбина!

јоацв

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!