Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

Пише: Иван Милошевић

Да нема “Побједе” не знам шта бих писао! Сам Бог је послао “Побједу” да увесељава типове попут мене и разведри нам тмурне облаке изнад зграде и терасе!

Отворио сам данашњу “Побједу” и дочекао ме је генијални четверац бившег режима. Ред Кенане, па дворед Калезића, троред припада Милу, а финиш је у рукама Оскара Хутера. И све то на једној страни! Дивота и срамота, како ко конта! 

Кенана брани Црну Гору и поручује да неће дозволити да се преко леђа ЦГ спроводи било који пројекат. Наравно, мисли на вељесрпски, јер на њеном хорозонту и нема других пројеката осим вељесрпских, али Кенана каже да могу Срби да се сликају са својим вељесрпским идејама и неке се опросте од својих снова. Кенана не спомиње друге пројекте који се преламају преко кичме ЦГ, попут бошњачког, пардон муслиманског, вељеалбнаског и хрватског. Све је то за Кенану мачји кашаљ у односу на вељеиздајнички вељесрпски пројекат! Е, он неће проћи, па не звала се Кенана – Кенана! 

Са њене десне стране, као неко раме за плакање, наступа колумниста бившег режима – Данило Калезић. Он открива дипломатску Америку, представља се као Колумбо ДПС свијета и тврди да актуелна спољна политика у извођењу ПЕС оркестра под палицом Филипа Ивановића и Милојка Спајића, није европска и натовска, него је вељесрпска и проруска! Побркао Калезић градове, па му се од Брисела чини да је Москва, а од Лењинграда му се причињава Вашингтон. Калезић као да је завртио глобус, па му се од окретања завртило у глави, па је побркао стране свијета. Иако се Филип Ивановић и Милојко не ваде из Брисела, Калезић тврди да су били у Москви, Београду и Владивостоку. Шта ли Калезић пије, да ми је знати!

А у крајњем десном углу главни капо “Побједе” и њених новинара, уредника и преламача и ријетких читалаца, смјестио се Мило. Онако инатан како га је Бог дао смјеши се осмијехом са десног образа и тражи да се његов друг, побратим и вјерни извршитељ наређења, Миливоје Катнић, одмах пусти на слободу и да се преда љекарској екипи Јевта Ераковића! Хоће Мило да заштити незаштићеног Катнића, да му поправи крвни притисак и прошета мало до Сутомора и Бара и поврати ваљану крвну слику. Мило, Мило, док ти је било мило владао си силом, ваљда су се времена промијенила и дошло је ново вријеме. Барем се надам!

А доље, у темељу прве странице “Побједе” раширио се Оскар Хутер. Вели и тражи да се црногорска војска заштити од увреда које је домаћим трупама упутио Милан Кнежевић. Хутер би да сви као један бране НАТО трупе у ЦГ које носе црногорску заставу и да би требало да се уведе војни вербални деликт и да се војници, старјешине и врховни командант, посебно претпосљедњи, законом заштите од критике и ироније! 

Уистину, прва страна “Побједе” увесели ми дан, намакне осмијех на уста и мрак на очи и онда је некако лакше. Добро је, не контам као “Побједа” и осим наслова, немам стрпљења да прочитам текст. Изгледа да ми је остало барем још мало сиве масе која ме тјера да смејем и хвалим Свевишњег што не припадам читалачком и осталом табору “Побједе” и актуелној крем елити данашњег ДПС-а!  

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ПОРУКА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Црна Гора да превазиђе подјеле и да не заборавимо страдање Срба на Космету!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ: Кад Драгић брани Дражу!

ПИСМО РОЂАКУ: Порука Јакову на ВЕЛИКИ ПЕТАК- немој подржати Резолуцију о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

momo-joksimovic1 (1)

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

Bombardovanje-Beograda-815x458

КРВАВИ ВАСКРС СРПСКИХ ГРАДОВА ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА: Комунисти наводили бомбе!

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!

1.мај

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!