Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

Посланик Демократске партије социјалиста Иван Вуковић казао је да очекују да ће Влада утицати да се из скупштинске процедуре повуче предлог Резолуције о Јасеновцу. Влада, казао је, не смије украсти европску будућност грађана Црне Горе.

-Због трулих политичких компромиса којим премијер Милојко Спајић покушава да пацификује партнере – лидере коалиције “За будућност Црне Горе” Андрију Мандића и Милана Кнежевића и због тога на мјесец дана од добијања ИБАР-а предлаже усвајање резолуције која руши добросусједске односе са једном од држава чланица Европске уније и доводи у питање процес европске интеграције, рекао је Вуковић на конференцији за медије.

Вуковић је додао да је Црна Гора једина земља кандидат која има реалну шансу да у наредних неколико година постане чланица Европске уније. Он је подсјетио да је Скупштина Србије два пута одбила да подржи сличну резолуцију о Јасеновцу, која се данас, како каже, сервира Црној Гори због трулих политичких компромиса.

Чему служи то? Јасно је да ово служи томе да се намирују рачуни унутар владајуће коалиције, а на штету државних интереса и европске перпективе Црне Горе, тј. служи томе да Спајић и Покрет Европа сад сачувају политичку подршку да остану на власти у Црној Гори. Служи томе да експоненти званичне политике у Београду, унутар владајуће већине, оправдају то што и даље подржавају Владу Црне Горе и након најаве да ће наша држава у Генералној скупштини УН подржати Резолуцију о геноциду у Сребреници, коју су они претходно окарактерисали као анти-српски документ, нагласио је Вуковић.

Резолуција о Јасеновцу, како каже, служи и да се испровоцира још оштрија реакција Хрватске и стопира пут Црне Горе ка ЕУ.

И да се тако потврди оно што је Вучић казао у Котору, а то је да ниједна држава Западног Балкана неће ући у ЕУ прије Украјине. Немојте да имамо дилему ово томе служи, казао је Вуковић и поручио да од Владе очекује да утиче да се предлог резолуције повуче.

-Са пуним правом захтијевамо и очекујемо да ће Влада утицати на то да се овај приједлог повуче из процедуре, закључио је Вуковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИСТИ КРИЛИ, ТАКМИЧАРИ ИЗ ЈУГОСЛАВИЈЕ НА БЕРЛИНСКИМ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА 1936. ГОДИНЕ: Одбили да Хитлера поздраве нацистичким поздравом!

КАТОЛИЧКА КОСОВСКА МИСИЈА: Видовдан или Ватикан!

ХРВАТИ ПРИПРЕМАЈУ ОДГОВОР, “ЛОРУ” НЕ ПОМИЊУ: Тражиће одштету, Црна Гора да клекне и осуди саму себе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vitle

ПРОМОЦИЈЕ: “Витлејемска ружа” – књига духовне поезије!

dalekovod

КАНТАР ЕЛЕКТРИЧНОГ АГЕ: Ничија земља чудовишне змијурине ( далековода)!

papa8

ЕДИ РАМА ТВРДИ: Папа Фрањо шири руке у облику двоглавог орла и најављује Велику Албанију!

vatikan

КАТОЛИЧКА КОСОВСКА МИСИЈА: Видовдан или Ватикан!

aleksandar-vucic-8-670x447

ХОЋЕ ЛИ МОНТЕНЕГРИНИ 13. ЈУЛА ПОДИЋИ АНТИСРПСКИ УСТАНАК: На Петровдан Александар Вучић долази у Црну Гору!