Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

Нашем поталу достављено је писмо Одбора за одбрану трга у Бијелом Пољу у којем се тражи овбустава изградње џамије у центру града. Писмо Одбора послато је Влади ЦГ и Петру Смоловићу, предсједнику Општине Бијело Поље.

На дан ослобођења Бијелог Поља, градоначелник г-дин Петар Смоловић, исказа поштовање  према онима  који су положили животе за слободу овога града,  државе, у току НОБ-а, жртвујући своје животе да би нама донијели  слободу , суживот и толеранцију. Прије двије године, општинска власт је поплочала трг, ставила таблу  са натписом да ће испред споменика НОР-а, подићи подне фонтане, међутим, то је била велика превара !

Раскопаше трг и гле чуда ,(као незнавени) открише темеље џамије и ако смо знали и ми и они да је ту била џамија и гробље из времена турске владавине, а која је срушена за вријеме Другог светског рата савезничким бомбардовањем.

Одмах послије рата  општинска власт у договору са исламском заједницом на том простору у центру града , изградила је градски трг, на коме је подигнут споменик ослободиоцима града и државе.

Радови на фонтани су обустављени, очигледно на иницијативу исламске заједнице, која сада сакупља потписе за обнову џамије и тако нам умјесто будућности, нуде прошлост, да би уништили суживот и направили поларизацију у овој мјешовитој средини.

Оне који желе да нам отму трг и споменик жртвама НОБ-а, и подреде заједничко добро, дизањем вјерског објекта у спомен једној богатој хануми из доба ропске-турске империје , на жалост не можемо сматрати као људе који желе добро овоме граду и његовим грађанима!

Пошто је општинска власт дозволила да се раскопа трг и нема намјеру да засустави девастацију заједничког грађанског добра, молимо државу, Владу, министарства, градоначелника , да заједно са Савезом браца и грађанима, да заштитимо  наш трг, симбол слоге, толеранције и суживота !

То мјесто, тај центар града симболизује наше заједништво, центар окупљања,центар културе,  мјесто ђе се окупљају грађани свих конфесија, гдје се играју дјеца, изводе културне манифестације, гдје се налази споменик посвећен свим оним палим борцима за слободу овога града и наше државе.Ту је и главна улица и шеталиште.

Градоначелниче Смоловићу, државо Црна Горо, спријечите девастацију центра града-Бијелог Поља, спријечите девастацију споменика који симболизује нашу слободу, будућност и суживот. Не дозволите да грађани рјешавају ове проблеме, блокадом улица, саобраћајница, установа, да још више од тога тражимо милост за вође организованог криминала ,корупције, лоповлука и рушитеље свих оних вриједности које су красиле наше друштво и државу.

Хоћемо ли као у Бихаћу да подижемо спомен обилежје у част доласка османлија, освајача. Онда ће се тражити и подизање цркава, јер ова земља је била сва и црквена и манастирска. Хоћемо ли да блокадом саобраћајница , паетицијама за слободу кримналцима и убицама, рјешавамо ваниституционално проблеме. То одговара само онима који желе нереде, који не воле своју државу и који желе да сруше ову власт и Владу. Неће моћи !

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА-ЦЕНТРА ГРАДА БИЈЕЛОГ ПОЉА

Савез бораца Бијелог Поља, грађани Бијелог Поља, НВО које се залажу за суживот и толеранцију, чуваре слободарских традиција града и државе. Не дозволите да грађани рјешавају ова питања.

Иван Шћепановић, др Косара Ђокић, Војо Струњаш, Боко Кљајевић, Ноле Шћепановић, Миго Радовић, Баго Ђуровић, Мили Шестовић, Јокаш Јоксимовић, Маки Секулић, Јозо Карталовић, Миго Кувељић, Винко Величковић, Јован Марковић, Мила Војиновић, Мира Секулић, Даки Бубања, Ацо Недовић, Бојо Влаовић, Гаро Булатовић, као и иљаде грађана града Бијелог Поља и дијаспоре.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ВАСКРШЊА ПОРУКА МИТРОПОЛИТА ЈОАНИКИЈА: Црна Гора да превазиђе подјеле и да не заборавимо страдање Срба на Космету!

МР МОМО ЈОКСИМОВИЋ: Кад Драгић брани Дражу!

ПИСМО РОЂАКУ: Порука Јакову на ВЕЛИКИ ПЕТАК- немој подржати Резолуцију о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

додик8

МИЛОРАД ДОДИК: Милојкова влада, попут Милове, антисрпска!

1.мај

КОМУНИСТИ РАЗЈЕДИНИТЕ СЕ: Синдикати под Милом за 1. мај шетали и ћутали, сјутра организују Дан отпора!

среб

СРЕБРЕНИЦА-ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА: Срби тешко могу да прогутају подршку резолуцији, можда коначно схвате са киме живе!

титогроб

РАДОВАН КАЛАБИЋ: „Музеј страве и ужаса” као опомена!