Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОБРАЗИ И ЂОНОВИ, ЦРКВА И ПОЛИТИКА: Сребреница и Космет срамни печати политичких каријера Спајића и Милатовића!

Пише: Иван Милошевић

Одеш на Васкрс са породицом у цркву, помолиш се Богу за смисао и спас живота, чујеш васкршњу посланицу Српске православне цркве и сјутра одлетиш за Брисел или у неки други град на Западу и подржиш Резолуцију о Сребреници и гласаш за пријем Косова* у Савјет Европе? Има ли ту нечега спорног што не одговара етичком коду једне личности, има ли ту неке противрјечности и оне баналне политичке аксиоме да си данас једно, сјутра друго?

Васкршња посланица СПЦ оштро диже глас због намјере једног дијела свијета да усвоји Резолуцију о геноциду у Сребреници и да на тај начин Србима пришије срамну етикету.И васкршња посланица каже да су Срби претрпјели више геноцида у 20. вијеку, да су од постанка на Голготи и да се треба одупријети одлуци да се све то заборави и да се из свих могућих и немогућих геноцида на планети једино Сребреница означи као повод за дан сјећања на геноцид и опомена да се никада више не понови!

 

У васкршњој посланици описано је и српско страдање на Космету, отимање српских светиња и убијање Срба и то пред очима и образом тобоже цивилизованог свијета, односно Запада. Позвани су Срби да свједоче о истини Срна на Космету и да како знају и умију бране браћу на Космету и српске светиње! 

Све то пише у васкршњој посланици и све су то јуче у храму Христовог васкрсења у Подгорици чули Јаков Милатовић, Милојко Спајић и Филип Ивановић. Примљени су у цркви са посебним почастима, поздравили су се са митрополитом и осталим вјерницима и након тога са породицама су отишли на васкршњи ручак, туцали се јајима и пожељели свима све најбоље и пуно радости у животу! Тако и треба, али треба ли након тога ових дана отићи у канцеларије свјетских амабасада или у остале свјетске кабинете свјетских моћника и на скуптинским и осталим засједањима подржати поменуту резолуцију и пријем Косова* у СЕ? 

Какав је то образ и има ли ту образа или барем минимума политичке коректности према једном народу који је наведене политичаре и довео на власт у Црној Гори и од њих учинио предсједнике и премијере и владаоце наше нове стварности? 

Има ли ту образа или смо као Срби колективно изгубили образ ипретворили га у ђон и газимо по њему свакога минута и немамо образа да кажемо новим вођама у образ да немају образа! 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!