Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕЋЕ ДА ЦРНА ГОРА БУДЕ КОЛОНИЈА, ВЛАДИСЛАВ БОЈОВИЋ: Неприхватљиво да Вархељи одлучује ко ће бити директор полиције!

Потпуно ми је нејасно и отворено да кажем неприхватљиво да се за кадровска питања Управе полиције позива и консултује комесар Оливер Вархељи, поручио је посланик Демократске народне партије (ДНП) Владислав Бојовић.

У саопштењу достављеном медијима, посланик ДНП-а оцјенио је да “криза у сектору безбједности се наставља и продубљује”.

-Као члан Одбора за безбједност и одбрану, а посебно као посланик парламентарне већине сматрам да ова питања не могу бити монополизована од стране извршне власти, а посебно не од појединих политичких сегмената власти. Не може се равнодушно или пасивно посматрати како се и око кадровских питања спроводе различите игре, које не могу бити у функцији оздрављења безбједносног сектора, навео је Бојовић.

Наводи да потпуно му је нејасно и, како каже, неприхватљиво да се за кадровска питања Управе полиције позива и консултује комесар Вархељи.

-Прије сам очекивао да се затражи сједница Одбора, који је надлежан да даје мишљење о предлогу кандидата за директора Управе полиције, па би било логично и за вршиоца дужности, него неко из Брисела. Европски пут Црне Горе подразумијева освајање високих стандарда, а то прије свега значи доследно поштовање наших, домаћих закона. За мене није спорно шта пише у Закону у унутрашњим пословима и у Закону о државним службеницима и намјештеницима, додао је Бојовић.

Те одредбе, према његовим ријечима, треба поштовати, “па ни Влада, нити комесар Вархељи то не могу игнорисати”.

Посебно се мора поштовати закон о парламентарном надзору, гдје је јасно утемељена улога Одбора за безбједност и одбрану. Са чудјењем сам прочитао став једног члана Одбора који коментарише јавно наводне конкретне кадровске потезе министра Шарановица везано за директора Управе полиције, а што министар није саопштио. Ово морам да примјетим јер је то крупно питање које указује да мозда има појединих политичара који су посебно информисани. Зато сматрам да питања везано за безбједност морају додатно бити дефинисана на релацији Влада, министарства и Одбор. А то значи и посебно разрадити на политицким тијелима који обезбјеђују координацију субјеката парламентарне већине у циљу законитог и квалитетног остваривања коалиционог споразума, истакао је Бојовић.

И слободан сам, каже он, да изнесем свој лични став, као посланик, а тиче се актуелних политичких односа.

Након сједнице Одбора, мислим на јавни дио, затим искључења из Пес-а министра правде, као и осталих дешавања макар се мозе реци да није све исто и редовно. Не зелим да оцјењујем, нити то могу, да ли је боље или лошије, али сигурно није исто.То ми даје за право да очекујем да се свестрано сагледа на врху коалиције како унаприједити заједничко дјеловање у циљу ефикасног остварења коалиционог споразума. Стога сматрам да треба извршити реконструкцију Владе што прије, јер је очигледно да је потребно њено јачање субјектима коалиције ЗБЦГ, како то и предвиђа коалициони споразум, закључио је Бојовић,

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!

СРПСКА СУДБИНА: Драгу Митровићу из Подравања код Сребренице два пута у два рата стављан нож под грло!

ШТА БИ: Свједок или оптужени, каже да долази са плавом торбом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

јеленаперовиц

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!

novosti12

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!

мурина0

ПРИЈЕ 25 ГОДИНА: НАТО у Мурину убио троје дјеце, данас обиљежавање злочина!

momo-joksimovic1 (1)

МОМО ЈОКСИМОВИЋ, ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА: Обновили смо кривичну пријаву притив Вујице Лазовића, надамо се да је Нововић неће одбацити!

анзак

ДАН АНЗАК, ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: На паради у Аустралији и потомци четника!