Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕЈАСНО, ПОСЛАНИЦИ СНП-А СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ: Разговарали о изборима у Подгорици, попису и исељавању!

Посланици Социјалистичке народне партије Слађана Калуђеровић и Богдан Божовић састали су се са представницима америчке амбасаде, Шелби Лег, шефицом политичко-економског одјељења, и Златком Ивановићем, политичким савјетником. На састанку су, како наводе из СНП-а, разматране кључне теме које се тичу актуелне политичке и друштвене ситуације у Црној Гори.

Прва тема разговора била је актуелна политичка ситуација, с посебним освртом на локалне изборе у Подгорици. Посланици су изнијели своје ставове о тренутним изазовима и приликама на политичкој сцени, уз фокус на постизборна дешавања и могућности за стабилизацију политичког амбијента у главном граду, наводе из СНП-а.

У оквиру дискусије разговарано је, додају из СНП-а, и о развоју пољопривреде, једној од кључних привредних грана Црне Горе. Наглашена је потреба за унапрјеђењем политика у овој области како би се подржала одржива производња и повећао извозни потенцијал црногорских пољопривредних производа.

Размотрени су и резултати завршеног пописа становништва. Посланици су посебно истакли статус српског језика у Црној Гори, важност заштите и промоције језичких права свих грађана, у складу са уставним и законским нормама, наводе из СНП-а.

Као важан проблем идентификован је, додају, и одлив становништва.

кцентом на младе и квалификоване кадрове. Сви учесници састанка су се сагласили да је неопходно стратешки приступити рјешавању овог проблема, кроз креирање политика које ће стимулисати останак младих у земљи, побољшати квалитет живота и радних услова, те смањити миграционе токове ка иностранству. Састанак је протекао у позитивној атмосфери, уз обострану спремност на даљу сарадњу у циљу јачања билатералних односа и рјешавања важних социо-економских изазова, закључују у саопштењу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КРАЉЕВСКИ ДВОР: Представљена књига Момчила Вуковића-Бирчанина о краљу Александру Карађорђевићу, први пут објављена 1974. године у Минхену!

ЗЕТА НЕ ЗАБОРАВЉА СРПСТВО: Подигнуће споменик митрополиту Амфилохију!

МРАЧНИ ЈУБИЛЕЈИ: Осам деценија од комунистичке окупације Србије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

cirilica

ЗАХТЈЕВ: Српски језик вратити у устав и школе!