Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕСРЕЋНИ КОСМЕТ: Србе хапсе због српске заставе!

Лидер Српске демократије Александар Арсенијевић изјавио је након пуштања из притвора, да су њега и функционера те странке Стефана Вељковића припадници такозване косовске полиције, држали везане у станици више од сат времена. Они су приведени у полицијску станицу у северном делу Косовске Митровице након што су се побунили јер су радници прекречили српске заставе осликане на зиду недалеко од моста на Ибру, који раздваја јужни и северни део Косовске Митровице и том приликом такозвана косовска полиција је била насилна.
Ми смо пријавили полицији да нам се скрнави национално обележје. Били смо збуњени што су полицајци нас окарактерисали као екстреме уместо људе који скрнаве наше национално обележје и споменик браћи Милић. Ми позивамо на мир и толеранцију и да чувамо оно што је наше. Ова слика наших људи и наших грађана данас ће нас охрабрити да делујемо још јаче и боље и да смо на правом путу, рекао је Арсенијевић медијима.
Како је рекао тај “политички марифетлук” су извели поједини полицајци.
Ми не знамо ко је послао раднике да прекречи обележја и ко су њихови приватни чувари. На снимцима које ћу објавити виде се и лица која су била у њиховој пратњи, обучени у црно са брадама и они су први ушли у вербалну расправу и напад на нас, рекао је Арсенијевић.
Главни мост на Ибру дели Косовску Митровицу на јужни део града, где живе Албанци, и северни део у коме живи 95 одсто Срба. Албанци су више пута преко тог моста покушавали да упадну у северни део града где живе Срби, због чега је долазило до сукоба, а мост непрекидно чувају италијански карабињери из састава КФОР-а. Власти у Приштини најављују његово отварање, чему се оштро противе ЕУ, ОЕБС, ЕУЛЕКС, КФОР, САД наводећи да та тема мора да буде део дијалога Београда и Приштине уз посредство ЕУ.
извор: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

milanberane

БЕРАНЕ, ПОЛИТИКА И КЊИЖЕВНОСТ: Милан Кнежевић из угла пјесника!