Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

Послије најаве да ће упутити иницијативу Скупштини Главног града за уклањање споменика Јосипу Брозу Титу из Подгорице, предсједник Слободне Црне Горе и руководилац Службе за грађане у Главном граду Владислав Дајковић изазвао је бројне реакције, међу којима и пријетње смрћу.

Дајковић се позива на Резолуције о европској савјести и тоталитаризму и важност европског сјећања за будућност Европе.

-Да ли треба да постоје споменици оним људима који су били оличење репресивних режима, који су убијали грађане и интелектуалце, само због другачијих мишљења, који су завађали брата са братом, завађали цијеле породице, слали људе на Голи оток због шпијунских дојава, без икаквих утемељења у истини и када сам то изговорио, нијесам ни довршио реченицу у јавном простору, скочили су на мене са пријетњама: убићемо те, протјераћемо ти фамилију, треба да хитно напустиш политику, рекао је Дајковић.

Након што је, поводом изјаве да се споменик Јосипу Брозу треба измјестити, Даниловграђанин Р.П. (25) Дајковићу пријетио смрћу и псовао га, због чега процесуиран, Дајковић је за ТВ Адриа саопштио да се не осјећа безбједно.

Јесам задовољан реакцијом државних органа, нарочито радом Управе полиције, који су за свега неколико сати лишили слободе лице које ми је пријетило смрћу, које је рекло да ће ми побити фамилију, силовати жену, дјецу итд. То лице је било у притвору, сада је на слободи и тај судски процес тек почиње. Наравно да сам се придружио гоњењу и увијек ћу да гоним људе који се тако понашају не само према мени, већ свим Србима у Црној Гори. Ја се не осјећам безбједно. Никада се не крећем сам по Подгорици. Постоје средине гдје не смијем ни да уђем због толике острашћености људи према мени. Нијесам тражио процјену безбиједности, не желим толико да себи дајем на значају, али не осјећам се пријатно, поготово увече када шетам са породицом, изјавио је Дајковић.

Истакао је да у држави постоје двоструки аршини када је у питању добијање полицијског обезбјеђења у ситуацијама пријетњи, те да, како истиче, политичари са српским префиксом не добијају адекватну заштиту.

Када је случај са нама – они их приведу, вјероватно им кажу „немој то да радиш, то није лијепо“ и пусте их у маниру спортског риболова „пољуби, па пусти“. Видјећемо какав ће бити судски епилог, да ли ће то лице добити казну, али могу да вам кажем да то није први пут да се сусријећем са тим стварима. Мени су до сада 20 пута пријетили, нагласио је Дајковић.

Он се осврнуо и на актуелну петицију Куча за премјештање споменика Војводи Мирку Петровићу са главног градског трга у Подгорици.

Човјек који је био симбол те похаре је добио централни споменик на Кучком пазару, гдје су Кучи долазили да продају своју робу и ја мислим да је то лоша порука, али то је само један од каменчића у мозаику ДПС-а, који су дијелили народ. Ја мислим да споменик Мирку Петровићу не треба да стоји у Подгорици и ја сам врло радо спреман да платим шлепер у који ћемо ставити тај споменик и послати га Цетињанима и поклонити им га уз све државне почасти, закључио је Дајковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КО ТО КАЖЕ, КО ТО ЛАЖЕ ДА НЕМА КОМУНИСТА: У Подгорици међународни симпозијум о Видоју Жарковићу, организатори Монтенегрини, предаје и Мило!

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!

“СЛОБОДНА ДАЛМАЦИЈА”, ПРЕМА ХРВАТСКОЈ ТРЕБА ПОДИЋИ КИНЕСКИ ЗИД: “Комшијама” смета што фестивал клапа у Херцег Новом организује СРБИН!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!