Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: УДБА и даље влада, за Мила више путића!

У вријеме највећих турбуленција Београда и Подгорице, Мила Ђукановића су у Србији обезбјеђивали криминалци Земунског клана, који су имали значке и наоружање црногорске Државне безбједности, изјавио је лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић у емисији серијала Контроверза, посвећеној злогласној Седмој управи црногорског СДБ-а.

Медојевић је подсјетио и да су познати српски криминалци Љубиша Чуме, Миле Луковић Кум и Душан Спасојевић Шиптар 1998. добили личне карте у Црној Гори, али и наоружање од црногорске службе, али и пиштоље који серијским бројем нису регистровани у црногорском МУП-у.

-У вријеме када су почеле турбуленције између Београда и Подгорице, јер су (Војислав) Коштуница и војна обавјештајна служба имали један однос према Ђукановићу, а ДБ Србије и Влада Србије „на челу“ са Бебом Поповићем други однос са руководством ДПС-а, Ђукановићу су у Србији дио обезбјеђења били и ови ликови из Земунског клана, који су имали значке и наоружање црногорске Државне безбједности, испричао је Медојевић, гостујући у Контроверзи аутора и водитеља Младена Стојовића.

Лидер ПзП-а и некадашњи предсједник Одбора за безбједност Скупштине Црне Горе подсјетио је да до спора српске и црногорске службе дошло због расподјеле добити од цигарета, крајем 90-их година прошлог вијека.

-Ту долази до стварања “патриотске идеолошке матрице” којом се Ђукановићев ДПС нарко-картел заогрнуо и желио да се представи да они опет бране државу. Прво су 90. године бранили „велику Србију“ па од 2000. бране „независну Црну Гору“, а у принципу иза стоји та крвава злочиначка нит из 45-48. па на даље. Ту се често налази исти модус операнди – најпознатији криминалци који су радили за србијанску државну безбједност имали су значке и црногорске државне безбједности. За све сам ово питао на одборима за безбједност и никада нисам добио одговор. Чак сам дошао до званичног документа гдје се даје оружје Љубиши Бухи Чумету и каже се да се оружје не региструје, са потписом начелника МУП-а. Све је то било документовано и то је проблем зашто се не отварају досијеи, казао је Медојевић.

Говорећи о ликвидацијама са печатом црногорске службе, Медојевић је навео случај смрти некадашњег начелника јавне безбједности Вука Бошковића.

По многим информацијама и директор јавне безбједности Вук Бошковић је убијен у монтираној саобраћајној несрећи. То је познати модус операнди југсловенске УДБЕ. Сјећате се удеса на Ибарској магистрали и атентата на Вука Драшковића? За југословенске службе биле су карактеристичне те монтиране саобраћајне несреће гдје вас удари камион пун шљунка, а возач је под алкохолом и на одређене начине избјегне казну… Начелник јавне безбједности МУП-а Црне Горе Вук Бошковић умро је под неразјашњеним околностима, иако је званична верзија да је била саобраћајна несрећа постоји доста индиција да се радило о монтираном удесу, прокоментарисао је Медојевић.

Он је подсјетио на неразјашњено убиство првог безбедњака Црне Горе Горана Жугића и смрт начелника рожајске полиције Ернана Калача за које се сумња да су убијени и донесени на мјесто на којем су нађени мртви.

Постоји читава једна шума злоупотреба СДБ-а коју фигуративно зовемо Седма управа, али фактички читава Агенција за националну безбједност је временом постала „седма управа“ јер је толико била инволвирана у транснационални картел. То се сада види по СКY препискама, које откривају да су ту укључени Лазовић, Миловић, директор полиције бивши па други директор…, рекао је Медојевић.

Он је истакао да због оваквих ствари и инсистира на затварању АНБ-а.

-Агенција за националну безбједност је толико компромитована и корумпирана. Дешавало се да се добије задатак да се прати нарко-картел и деси се ситуација да оперативац АНБ-а треба да документује да је његов начелник у просторији са шефом нарко картела. И како ће да напише ту информацију кад она долази његовом шефу који сједи са шефовима нарко-картела? У оперативном смислу Агенција је била обезглављена, она није могла да обавља свој посао зато што су јој оперативци интелигентни људи. За себе су чували информације јер су видјели да њихови шефови представљају мете њиховог дјеловања и ту се активности обустављају, каже Медојевић.

Он је подсјетио и на ситуацију са недавно притвореним бившим главним специјалним тужиоцем Миливојем Катнићем.

-Кад је канал отворен према Катнићу из међународне заједнице, тај је канал потпуно обесмишљен јер су се ту активности обустављале јер је Катнић, видите сада, осумњичен да је високопозиционирани члан тог Кавачког клана. Иста ствар је и када направите нешто према суду, тамо вас сачекају Борис Савић, Сузана Мугоша, Весна Меденица… и нема никакве реакције, казао је Медојевић.

Он објашњава да је у овом кључни проблем који сада имамо.

Велика је шанса и ако се имају неке активности да истрага не оконча правоснажном пресудом. Подсјетићу вас, ЕУ у поглављима 23 и 24 не рачуна напредак у хапшењима, оптужбама већ само правоснажним пресудама и то крупних играча, рекао је Медојевић.

Он истиче да нема напретка „све док се не артикулише политичка воља у Црној Гори, док на власти не буду људи који су свјесни историјске потребе да се направи дисконтиунитет од наше тоталитарне злочиначке прошлости“.

И док се Црна Гора не постави на прави колосјек, док се направе реформе за које се залажем, које су болне јер дирају у прошлост многих људи, које су ризичне јер дирају у осињак моћника који имају милијарде, логистику, оперативце, медије, плаћене аналитичаре, универзитетске професоре, банке, компаније у којима контролишу раднике спремне да се увијек потпишу на петицију да се они не нападају… и мотив да се заштите од реформи. Посебно ме нервира као Црногорца и суверенисту да је та криминална организација покушала и добрим дјелом успјела да мој национални идентитет запрљају, замрљају са корупцијом и криминалом, са злочинима… Нама грађанима који се осјећамо као национални Црногорци, требаће много времена да то часно име Црногорац и црногорски народ и црногорска држава очистимо од каљуге у коју су нас убациле ове ДПС-овске екс комунистичке структуре, желећи да контролишу транзицију да они буду нови капиталисти, да они држе сву моћ и узму сву имовину и да на крају направе од Црне Горе платформу за криминално дјеловање, закључио је Медојевић.

извор: адриа

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!