Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ: Срби из Црне Горе на Космету, неопходно јединство у тешким временима!

На велики хришћански празник Велике Госпојине, Српски национални савјет Црне Горе, предвођен др Момчилом Вуксановићем, посјетио је Косово и Метохију, тачније Косовску Митровицу и Звечан. Ова посјета има велики значај за све Србе, како у Црној Гори, тако и на Косову и Метохији, односно у Србији. Делегацију Српског националног савјета Црне Горе у Косовској Митровици и Звечану дочекали су др Златан Елек, Иван Теодосијевић и др Драгиша Миловић са сарадницима, који су представници Српске листе са сјевера Косова и Метохије. Њихов срдачан дочек и братски разговори са члановима савјета додатно су оснажили везе и солидарност међу Србима из Црне Горе и оних са Косова и Метохије.
Посјета је организована као знак солидарности и подршке српском народу на Косову и Метохији, који се суочава са многим изазовима и тешкоћама. На овај дан Срби широм региона користе прилику да се окупе, помоле и изразе своју подршку једни другима, чувајући своју вјеру, културу и традицију.
Др Момчило Вуксановић, предсједник Српског националног савјета Црне Горе, истакао је важност овог сусрета са сународницима на Косову и Метохији.
Ово није само обична посјета, већ симболичан чин подршке нашој браћи и сестрама који живе у тешким условима и свакодневно се боре за очување свог идентитета и права, рекао је Вуксановић.
Узвраћајући на срдачан дочек, Српски национални савјет Црне Горе упутио је позив представницима Српске листе са сјевера Косова и Метохије да посјете Црну Гору у другој половини септембра. Ова посјета биће прилика да се наставе разговори о важним питањима за српски народ у региону и да се додатно учврсти сарадња између Срба са Косова и Метохије и оних из Црне Горе.
Посјета Српског националног савјета Црне Горе Косову и Метохији поводом Велике Госпојине показује дубоко укоријењено јединство међу Србима у региону. Овај догађај наглашава важност очувања културног и духовног насљеђа, као и међусобног подржавања и солидарности међу Србима без обзира на географске границе.
Овај сусрет представља и заједничку опредијељеност Срба да остану повезани и уједињени, чак и у тешким временима.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

milanberane

БЕРАНЕ, ПОЛИТИКА И КЊИЖЕВНОСТ: Милан Кнежевић из угла пјесника!