Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛВОКИ И ДИЈАСПОРА: Срби за Трампа!

Јуче је у Милвокију, у оквиру Републиканске конвенције на којој је Доналд Трамп и званично номинован као председнички кандидат ове странке на предстојећим изборима, одржан скуп “Срби за Трампа”, коме је присуствовао велики број предствника наше заједнице из околних америчких држава, а највећим градом државе Висконсин одзвањало је “Весели се српски роде”.

Отварајући скуп, организатор Мирослав Јовић, угледни члан српске заједнице из Милвокија и председник Одбора цркве Свети Сава, истакао је да Срби имају велику шансу да у тзв. сwинг статес, како Американци називају државе са подељеним бирачким телом, буду тас на ваги који ће донети предност Доналду Трампу на предстојећим изборима.

Он је подсетио да је на предходним изборима Трамп изгубио Висконсин за само 20-так хиљада гласова што је дупло мање од броја Срба који живе у овој држави.

Скупу се затим обратио Ричард Гренел, бивши амерички амбасадор у Немачкој и специјални преговарач за Косово и Метохију, који је позвао Србе да у великом броју изађу на изборе и врате Доналда Трампа у Белу кући, те тако уједно прекину владавину најгорег председника САД у историји, Џоа Бајдена!

После њега говорила је конгресменка из Њујорка Клаудиа Тени, лидерка српског кокуса у америчком Конгресу, која је обећала да ће све учинити да двопартијска комисија Конгреса истражи и открије све околности покушаја атентата на председника Трампа.

Након њеног говора Србима, али и другима који су досли да подрже Трампа у Милвокију (Бугарима, Грцима…) обратио се сенатор Рон Џонсон (Висконсин), који је предстојеће изборе назвао најважнијим у америчкој историји и позвао гласаче да на њима казне оне који су у претходне четири године срозали углед Америке и угрозили животе њених грађана.

На послетку, публици се обратио бивши гувернер Илиноиса Род Благојевић који је подсетио на чињеницу да је после атентата на Роналда Регана 1981.године он убедљиво победио на изворима, освојивши више гласова у свим америцким државама осим једне, али и како је други амерички председник, Теодор Рузвелт, такође после атентата у коме му је живот спасао писани говор кога је држао у џепу свог капута, прво се обратио својим присталицама, одржао говор, па тек онда пристао да га одведу у болницу.

Доналд Трамп је управо такав председник, који се увек бори и који никад не одустаје, и који ће сугурно Америку поново учинити великом, истакао је Благојевић на крају свог обраћања.

У име организације “Срби за Трампа 2024” скупу су се обратили Александар Саша Јовичић и Лукас Бејкер.

-Покушаћемо у наредним данима и месецима да максимално мотивишемо наше људе широм Америке да изађу на биралишта и гласају за Доналда Трампа јер мислимо да је то важно и добро за њих, за Србију и за Сједињене Америчке Државе, истакао је Јовичић за Сербиан Тимес.

Скуп “Срби за Трампа 2024” је одржан у простору који се налази непосредно поред дворане Фисерв Форум у којој је се одржава централна Републиканска конвенција и у којој је Доналд Трамп пре два дана номинован као председнички кандидат те странке на предстојећим изборима.

Занимљиво је додати да је овај српски догађај био и једини који је једна национална заједница организовала као подршку председнику Трампу за време трајања Републиканске конвенције у Милвокију, што су истакли сви говорници на скупу.

За музичку подршку био је задужен ДЈ Спаз, а градом који је последњих дана у знаку конвенције Републиканске странке одзвањале су српске, али и америчке патриотске песме, па су се смењивали гласови Данице Црногорчевић (“Весели се српски роде”) и Бруса Спрингстина (“Борн ин тхе УСА”).

Срби из Чикага су организовано дошли у Милвоки, а пре поласка на пут колона аутомобила се скупила испред Трамповог торња у Чикагу, где су се фотографисали и снимили видео.

извор: сербиантимес

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!