Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Фејсбук јањичари и мрзитељи Срба би нас постријељали!

Након изгласавање Резолуције о Јасеновцу, Дахауу и Маутхаузену, вјерујем да су се створили услови да удјемо у период унутрашње политичке стабилности, поручио је у интервјуу за Портал РТЦГ предсједник Демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић.

Кнежевић је нагласио како сматра да би реконструкција Владе могла да се реализује током јула, али то је истиче, такође питање и за премијера Милојка Спајића.

Одговарајући шта за њега лично представља Резолуција о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау, Маутхаузен Кнежевић је казао да изгласавање те Резолуције представља историјски чин којим се Црна Гора сврстала у предводнике држава које се боре против ревизије историје и релативизације нацистичких и усташких злочина.

А мени лично представља једну од навјећих, ако не и највећу моралну сатисфакцију, јер смо једини на свијету покренули институционалну тему холкауста над српским народом у Другом свјетском рату, рекао је он.

Коментаришући реакције хрватске власти након усвојене резолуције о Јасеновцу Кнежевић је казао да мора признати да су предсједник Хрватске Зоран Милановић и премијер Андреј Пленковић испали прави шмекери и господа у својим реакцијама у односу на, како је рекао, политички талог у Црној Гори који је у својим нападима учествовао у негирању геноцида у Јасеновцу, а у радикализму и пријетњама које су добијали и добијају ових дана, стиче се утисак да су директни потомци Макса Лубурића, Љуба Милоша и Динка Шакића.

Тој политичкој и медијској периферији, хаустор мрзитељима свега српског, фејсбук јаничарима, да којим случајем може бити, све би нас извели пред стрељачки строј и по кратком поступку стријељали. Оволико изливене мржње након усвајања резолуције најбоље говори о томе да смо били у праву, и да та маргина шовинизма, фашизма, ксенофобије, иако безначајна, мора бити означена као застиђе славне црногорске државе, сматра он.

На питање како је видо изјаву премијера Спајића о могућим промјенама Закона о држављанству Кнежевић је оцијенио да су функционери ПЕС-а и прије изјаве премијера Спајића јасно наглашавали неопходност измјена “дискриминаторског Закона о држављанству, који се комотно може назвати законом Ранка Кривокапића.”

Наш циљ није никаква окупација Црне Горе, већ исправљање неправде према преко 200 хиљада некадашњих држављана наше државе, који су због оваквог криминалног закона остали без институционалних веза са матицом. Конструкције да ће они бити уписани у бирачки списак представљају или намјерну демонстрацију незнања или шизофрену параноју која је више за неуропсихијатра него за политички коментар, истакао је он.

Говорећи о евентуалној реконструкцији Владе Кнежевић је поручио да вјерије да су се након изгласавања Резолуције о Јасеновцу, Дахауу и Маутхаузену, створили услови да уђемо у период унутрашње политичке стабилности.

У том правцу сматрам да би реконструкција могла да се реализује током јула, али то је такође питање и за премијера Спајића. У сваком случају, ДНП је спремна да настави разговоре на ту тему, али као што смо и најавили, не по сваку цијену, већ кроз јасно утврђене приоритете рада реконструисане владе, поручио је он.

Кнежевић је казао да очекује да ће резултати Пописа становништва објављени у што скорије вријеме, јер не постоји ниједан разлог за оволиким одуговлачењем, осим ако се не ради о политичким притисцима и политикантским калкулацијама.

Досад би резултате пописа објавили Кина и Индија заједно, само наш Монстат чека софтвер као Бекетови јунаци Годоа, додао је он.

Кнежевић је казао и да од ДНП-а не зависи да ли ће бити формирана власт у Будви.

Позивамо и желимо договор са листом “Будва – наш град“, јер грађани који су нам указали повјерење неће имати разумијевање ако не дођемо до договора. У том правцу, спреман сам да дам пуни допринос, али без икаквих калкулација, на бази оног што су интереси грађана Будве, закључио је Кнежевић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРАМНА И ДАЉЕ МИЛОВА ПОЛИЦИЈА: Док им се криминалци шетају и убијају по улицама, они истражују ко продаје мајице са ликом Караџића и Младића!

“ВИЈЕСТИ” ИЛИ ДРУГОСРБИЈАНСКИ ВАЗАЛНИ МОНТЕНЕГРИНИ: Шолак, само реци, уље нећемо јести!

УЗ ПУТ БРАТУНАЦ-ПОТОЧАРИ-СРЕБРЕНИЦА: Постављене фотографије више од 600 убијених Срба!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

francuska-t

ЉЕВИЧАРИ У ПАНИЦИ, ПО ОБИЧАЈУ ИЗАЗИВАЈУ НЕРЕДЕ: У Француској на изборима у првом кругу побиједила десница, Макронова странка тек трећа!

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

БИО САМ У ПРАВУ: Монтенегрини заказали Први антисрпски устанак за 13. јул!

kosovo7

НА ПРАВОСЛАВНОМ ФАКУЛТЕТУ “СВЕТОГ ТИХОНА” У РУСИЈИ: Кад се војска на Косово врати!

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

СПРДЊА ОД ДПС-А: Тридесет година позивали на поштовање институција, данас блокирали парламент и окупирали говорницу!

aleksandar-vucic-8-670x447

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОРУЧИО МОНТЕНЕГРИНИМА: Резолуција о Јасеновцу није моје дјело, Мандића нијесам звао, то могу да потврде Јаков и Милојко!