Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МЕДИЈСКИ РАТ МЕДИЈСКИХ АНТИСРБА: “Вијести” директно преносе сједницу Савјета РТЦГ – да не меркају фотеље и паре из буџета?

Пише: Иван Милошевић

Не сјећам се да су до сада “Вијести” директно преносили сједницу Савјета РТЦГ. Данас на порталу Вијести јунаци НВО и остали првоборци из Савјета расправљају ли, расправљају… Цамовићка прозива Раонића, Раонић подигао гард и не да фотељу и плату од 4000 евра као да му је од оца остала, Дрљевић мири непомирљиво, остали дремају и једва чекају да иду кући! 

Откуд наједанпут толико интересовање “Вијести” за Савјет РТЦГ-а? Па они су независни, хвале се милионским посјетама и читаоцима, каса им је пуна и то не само од већинског власника, него и већина странака пуни буџет тог медија и коју ону ствар њих толико интересује РТЦГ да директно преноси сједницу Савјета РТЦГ-а? Да се нијесу намерачили на уредничка мјеста у РТЦГ-у, па прате ко им је у Савјету наклоњен, ко је спреман да одради који послић за њих или да уради неку другу ствар? А можда су и заинтересовани за нове медијске законе и нова рјешења, па да осјете атмиосферу у Савјету и да виде да ли има нешто што их може изненадити? 

РТЦГ и “Вијести”, по мом укусу, чеда су исте мајке! И то оне дубоко антисрпске и наслијеђене још из времена ДПС-а. То чедо данас хране и љуљају Раонић и његови пулени из Савјета РТЦГ и у том смислу у јавном сервису све је остало по старом. Чудо је да у томе предњаче бивши новинари и уредници из “Дана”, некадашњег српског и опозиционог листа. Колико пратим, новинари и уредници из “Дана” били су Срби док се нијесу дочепали фотеља у РТЦГ, а када су их се дохватии не пуштају их ни по цијену живота и посљедица које могу осјетити због непоштовања судских пресуда!

Да ли је РТЦГ постао озбиљна конкуренција “Вијестима”, па би ови други да неутралишу како знају напредак РТЦГ-а или је нешто друго у питању, не знам. Међутим, видим да “Вијести” пажљиво прате РТЦГ и као да тврде пазар и испитују колико ће ко да их кошта, а да спроведе њихове замисли у јавном сервису! Ту намјеру су прикрили тобожњом бригом јавности о томе како се троше државне паре у РТЦГ-у, а као да иза ћошка припремају своје службенике да упадну у РТЦГ, присвоје га и претворе у сестрински јавни антисрпски сервис! 

Нагађам, питам се, можда погрешно закључујем, али никако да докучим зашто “Вијести” директно преносе сједницу Савјета РТЦГ-а? Сигуран сам једино да то није због грађана и жеље јавности да зна шта на сједницама раде Раонић, Дрљевић, Цамовић, Зорић и остали јунаци из Савјета РТЦГ-а? Нешто је друго у питању, шта не знам, али слутим да нећемо много чекати, па ће нам се само открити.

До тада нека Цамовићка прихвати да је Паја имао шта да каже, па уколико је то и рекао преко “нерегистрованог портала”. Очигледно да се преко тих портала може више сазнати шта се ради по Црној Гори, него што нам о томе пише РТЦГ! Ипак много се више очекује од јавног сервиса који годишње потроши 17 милиона евра и то на такав начин да све најважније информације и афере објави неко други, а не РТЦГ. У том погледу регистровани РТЦГ навелико претекну нерегистровани портали. Шта би тек радили да имају 17 милиона? 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КРВАВИ ВАСКРС СРПСКИХ ГРАДОВА ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА: Комунисти наводили бомбе!

СРПСКА СУДБИНА: Драгу Митровићу из Подравања код Сребренице два пута у два рата стављан нож под грло!

ВРАНЕШ ПОЧЕТКОМ 19. ВИЈЕКА: Протјеривање Срба и насељавање муслимана!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

јоацв

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СА ЗЛАТИЦЕ ПОРУЧИО: Косово старо српско огњиште које не заборављамо!

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Овима што злу крв уносе, ваљало би рећи да се носе”!

слове9

АНДРИЈА МАНДИЋ ТОКОМ РАЗГОВОРА СА НАТАШОМ ПИРЦ МУСАР: Реконструкција Владе у јуну, ускоро и посјета Словенији!

гаврило

ПРИЈЕ 106 ГОДИНА: У логору Терезин умро Гаврило Принцип!

јеленаперовиц

ЈЕЛЕНА ПЕРОВИЋ, ЖЕНСКИ МИЛО: СДТ ми се свети!