Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОСМЕТ ЈЕ ДУША ЦРНЕ ГОРЕ: Представници братства “Св. Арсеније” и ЦО Даниловград уручили помоћ манастиру Грачаници!

Делегацију братства и Црквене општине предводио је ђакон при Саборном храму Свете Текле у Даниловграду отац Радуле Живаљевић, а делегацију је примила представница Хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ госпођа Ивана Михајловић, која је упознала чланове делегације са тешким положајем нашег народа на светој српској земљи, посебно од тренутка када су власти тзв. државе Косово укинуле употребу динара у платном промету на територији Косова и Метохије, при чему на сваки начин онемогућавају достављање хране потребне за рад народних кухиња. Такође, овом приликом су чланови даниловградске делегације упознати са радом и активностима поменуте организације на обезбјеђењу што нормалнијег живота за српске породице које су остале вјерне завјету Светог кнеза Лазара.

viber_slika_2024-03-19_12-17-23-505

Хуманитарна помоћ која је овом приликом предата сакупљена је на хуманитарном концерту који је одржан дана 23. децембра 2023. године у сали Дома културе у Даниловграду и на ком је узело учешће више дјелатника културе.

Овај догађај није био први случај организованог прикупљања помоћи у Даниловграду за наш народ на Косову и Метохији. Прије десетак година Црквена општина Даниловград је послала један шлепер намирница за потребе народних кухиња Епархије рашко-призренске.

Надамо се да ће се љубав коју вјерни народ Даниловграда и сви људи добре воље и здраве свијести имају о важности завјетне српске земље са које смо сви духовно потекли, бити подстрек на даљи рад у циљу помоћи за опстанак Срба на Косову и Метохији и на омогућавању живота достојног човјека, кроз организовање оваквих концерата, али и других видова сарадње са нашом Црквом на Косову и Метохији, која готово једина бдије над нашим сународницима, духовно их и материјално подржавајући.

извор; митрополија

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ, ОТРГНУТО ОД ЗАБОРАВА: Истина о Сребреници и овако је било!

МАРИНА БУЛАТОВИЋ: Моја велика православна српска „геноцидна“ фамилија!

СНО ВАСОЈЕВИЋА: Тражимо референдум о Резолуцији о Сребреници!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

ivan

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

desanka

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

penzija33

ПРЕДСТАВНИЦИ ПЕНЗИОНЕРА: Нећемо повећање чланарине, Савез пензионера је и даље филијала ДПС-а!

prva

“ПРВА ТВ”, РЕЗОЛУЦИЈА И ПРАВОСЛАВНО ПОМИРЕЊЕ: Нема мира без рехабилитације црногорских четника, Јаков за сада ћути о томе!