Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ЗБЦГ: Оптужница против Мила Божовића политичка, да се одмах пусти из затвора!

Јучерашња одлука Вијећа судија, да врати оптужницу којом је оптужен Мило Божовић, потврда је оног на шта су из коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казивали од самог почетка. Мило Божовић је, подсјећају из ове коалиције, ухапшен 13. априла 2023. године уз невиђену медијску помпу и разапињање како је члан ОКГ – а, и да су докази против њега толико чврсти да ће до подизања оптужнице доћи и прије рока предвиђеног ЗКП – ом.

Међутим, не да није дошло до тога, већ је више него очигледно да се Мило Божовић налази у притвору десет мјесеци на основу описних индиција и полугласина, што потврдјује наш став да поједини специјални државни тужиоци прво хапсе, а онда прикупљају доказе, или их правнички крече за неодрживе оптужнице, наводи се у саопштењу ЗБЦГ.

Тако је Вијеће судија у дијелу оптужнице која се односи на Мила Божовића, наглашавају у саопштењу, констатовало контрадикторност и неодрживост чињеничног описа да је он постао припадник ОКГ 2019. године и да је имао задатак да као посланик и члан Одбора за безбједност и одбрану прикупља информације и користи их за потребе криминалне организације.

Јавности ради, Мило Божовић 2019. године није био посланик у Скупштини Црне Горе, а самим тим ни члан Одбора за безбједност и одбрану, већ је то постао тек у децембру 2020. године. Треба ли подсјећати да је управо Мило Божовић као менаџер општине Будва у љетњим мјесецима 2020. године био хапшен и привођен управо од стране оних људи са којима је оптужен да су заједно формирали криминалну организацију 2019. године. Тако испада да је Мило Божовић 2019. године договорио са Лазовићем, Миловићем, и осталим полицијским службеницима да га годину дана касније физички малтретирају, бацају на плочник испред општине Будва и одређују му мјере тајног надзора и полицијско задржавање, додаје се у саопштењу.

Посебно иритира и чињеница да поступајући тужилац, истакли су из ЗБЦГ, досад није понудио ниједан доказ да је тзв. СКY пин био у посједу Мила Божовића, што додатно указује на неодрживост дијела оптужнице који се односи на њега.

А каква је оптужница најбоље ће показати сљедећи цитат Вијећа судија: „ Дакле, имајући у виду напријед наведено, оптужница не садржи јасне и ваљане разлоге у постојању основане сумње у односу на окривљене, односно не садржи разлоге који би задовољили независног посматрача да вјерује да је одређено лице, конкретно окривљени основано сумњиви да су извршили свако кривично дјело које је предмет оптужбе, оцијенилу суи з ове коалиције.

После ове констације из ЗБЦГ да ванрасправно вијеће Вишег суда укине притвор Милу Божовићу и уз одговарајуће мјере надзора омогући му да се брани са слободе.

-Све друго би, након враћања оптужнице, имало политички мотивисани прогон градоначелника Будве и кршење његових основних грађански права, јер се налази у притвору већ десет мјесеци без потврђене оптужнице. А пошто је рок за исправљање оптужнице два мјесеца, јасно је да би сваки сљедећи дан боравка Мила Божовића у истражном затвору био скандал и груба злоупотреба суда и тужилаштва у поступку који је оптерећен политичком позадином, закључује се у саопштењу коалиције ЗБЦГ.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КРВНА ОСВЕТА: Тужилаштво слушало Мила, предузеће и остале мјере!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ НАЈАВЉУЈЕ: Нека се припреме Душко, Милан и Мило!

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

cetinje

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

лубо

ДПС КОЛУМНИСТА НА ЗАДАТКУ: Док Мило најављује освету, Љубо оптужује православље за радикализацију!

побједАДПС

“ПОБЈЕДА” У ДПС СЈАЈУ: Претпосљедни дани бившег режима или од Мила преко Кенане до Хутера!

равна4

ГРУ ВЕРЗИЈА: Равногорска вила!

беране

ВЕЧЕРАС У БЕРАНАМА: Вече српских пјесника!