Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДР ПЕТАР МИЛАТОВИЋ ОСТРОШКИ: У Црној Гори почео лов на Србе!

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Драги и весели рођаче, предсједниче Црне Горе, побиједио си Мила Ђукановића у другом кругу предсједничких избора 2023. године са гласовима преко 220 хиљада Срба.

Кад је тако почни коначно да штитиш Србе у Црној Гори.

Нећеш, ваљда, да уважиш онај малоумни предлог Душка Марковића, бившег предсједника неокомунистичке владе, који је, поучен успјешношћу примјене хрватског модела етничког чишћења Срба током љета 1995. године на подручју некадашње Републике Српске Крајине 26. августа 2020. године на ДПС-овом предизборном скупу на гувну на Ивановим Коритима обећао својим присталицама и широј јавности протјеривање Срба и свештенства Српске православне цркве, најављујући нову тракторијаду.

Послије твог сусрета са папом, послије извињавања Хрватима због изгласане Резолуције о геноциду у систему логора Јасеновац, Дахау и Маутхаузен у Скупштинби Црне Горе, почео је лов на Србе у Црној Гори.

Занемарићу недавно активиран судски процес против мене у Даниловграду због објављивања истине на мом фејсбук профилу из простог разлога што ћу објављену истину лако доказати као и три пута у Бечу што сам доказао у намјештеним политичким процесима док сам био политички емигрант због мојих доследних одбрана српских виталних интереса, катастрофално поразивши педантно аустријско правосуђе које је узор Хашком трибуналу.

Од бројних других примјера у Црној Гори осврнућу се на случај часног Србина Ненада Савовића из Старог Бара, у народу познатог као Жељко, старог и тешко болесног човјека.

Наиме, Ненад – Жељко Савовић у Старом Бару има свој штанд. Поред маслиновог уља, џемова и сокова, бројни туристи, као и домаћи становници, претежно исламске вјероисповијести, код овог часног Србина могу да купе разне сувенире, што је сасвим уобичајено у цијелом цивилизованом свијету на сличним штандовима уредно законски регистрованим.

Међутим, не лези враже, однедавно је почео лов на овог Србина у Старом Бару због српских обиљежја на свом штанду, као и због тога што на својој породичној кући држи истакнуту српску заставу, због које је и раније прогањан од стране оне бивше неокомунистичке власти Мила Ђукановића, а поред срспске заставе на својој кући у Старом Бару Ненад-Жељко Савовић држи заставе свих осталих бивших југословенских република, што се види на приложеној фотографији.

Неким професионалним антисрбима не сметају заставе других република на Савовићевој кући, али им смета само и искључиво српска застава.

Сада се иста пракса понавља од стране ове нове власти коју ти, драги и весели рођаче, персонификујеш пред домаћом и страном јавношћу, јер владе су пролазне, а нарочито ова која ускоро мора пасти из сијасет оправданих разлога, а паду ове владе допринијеће и будвански логичан сценарио кад је мој рођени сестрић Никола Јовановић сам освојио највећи број мандата, а послије те побједе у Будви, да те подсјетим, твој кум Алксандар Гргуровић, предсједник општине Даниловград, лично је дошао да са мојим сестсрићем прослави заслужену побједу.

У идиличном Старом Бару, на жалост и срамоту, почео је лов на Србина Ненада – Жељка Савовића, због српских обиљежја на свом штанду и српске заставе на својој породичној кући.

Сам Ненад-Жељко Савовић својевремено је за поратл „Једро“ дословно изјавио: „Волим своје, поштујем комшијско и то је тај пинцип који у Старом Бару, Старобарани воле. Под Румијом три су вјере оне неће да се дијеле…Треба дјелом доказати..“

Па неће, ваљда, драги рођаче, у Старом Бару Ненад – Жељко Савовић да држи усташке, великоалбанске, нацистичке, фашистичке и комунистичке заставе и сувенире.

Ненад–Жељко Савовић сада је изложен прогону у Старом Бару, импутира му се да изазива „расну и вјерску натрпељивост и мржњу“, а запријећено му је и вишегодишњом робијом. О темпора, о морес!

Замисли рођаче како би ти, и цио цивилизовани свијет, реаговао кад би у Србији хапсили и прогонили оне који на својим штандовима и својим кућама држе истакнута обиљежја црногорска, мађарска, грчка, румунска, македонска, америчка, енглеска и тако даље.

Ето, у Црној Гори, коју званично ти персонификујеш, прогоне Ненада-Жељка Савовића, човјека у старости, тешко болесног Србина, због истицања српске заставе на својој кући и српских сувенира на свом штанду.

На крају да те подсјетим, драги рођаче, ко је год у историји, на било који начин, јуришао на Србе завршио је на сметлишту историје!

Треба ли да подсјећам на империје: млетачку, отоманску, фашистичку, наистичку и комунистичку?

Ваљда толико знаш као ђак и студент генерације.

Извор: Словословље

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРАМНА И ДАЉЕ МИЛОВА ПОЛИЦИЈА: Док им се криминалци шетају и убијају по улицама, они истражују ко продаје мајице са ликом Караџића и Младића!

“ВИЈЕСТИ” ИЛИ ДРУГОСРБИЈАНСКИ ВАЗАЛНИ МОНТЕНЕГРИНИ: Шолак, само реци, уље нећемо јести!

УЗ ПУТ БРАТУНАЦ-ПОТОЧАРИ-СРЕБРЕНИЦА: Постављене фотографије више од 600 убијених Срба!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

kosovo7

НА ПРАВОСЛАВНОМ ФАКУЛТЕТУ “СВЕТОГ ТИХОНА” У РУСИЈИ: Кад се војска на Косово врати!

francuska-t

ЉЕВИЧАРИ У ПАНИЦИ, ПО ОБИЧАЈУ ИЗАЗИВАЈУ НЕРЕДЕ: У Француској на изборима у првом кругу побиједила десница, Макронова странка тек трећа!

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

БИО САМ У ПРАВУ: Монтенегрини заказали Први антисрпски устанак за 13. јул!

dps-skupstina-750x410.png.pagespeed.ic.y_W3xNaC9d (1)

СПРДЊА ОД ДПС-А: Тридесет година позивали на поштовање институција, данас блокирали парламент и окупирали говорницу!

aleksandar-vucic-8-670x447

АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОРУЧИО МОНТЕНЕГРИНИМА: Резолуција о Јасеновцу није моје дјело, Мандића нијесам звао, то могу да потврде Јаков и Милојко!