Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ДРАЖИН ДАН” У ХАМИЛТОНУ: У Црној Гори било би хапшења, у Канади четничка застава “СЛОБОДА ИЛИ СМРТ” никоме не смета!

Организација српских четника, “Равна Гора” МО Хамилтон, организовали су традиционални ”Дражин Дан” на имању Свете Тројице у Бинбруку код Хамилтона. Венце су код споменика генерала Драгољуба Драже Михаиловића положили председник Никола Мандић и потпредседник Душан Пухар у име МО Хамилтон и председник Зоран Цвијетић и секретар Михаило Кангрга у име Српске народне одбране у Канади.

После полагања венаца свештеници Војислав Павловић и Милован Средојевић служили су парастос генералну Михаиловићу и свим војводама и борцима који су дали своје животе за крст часни и слободи златну.
Након парастоса и молитве послужен је заједнички ручак за све присутне.
Присутним гостима обратио се Ђорђе Марјан који је водио овогодишњи програм и позвао председника Николу Мандића који је поздравио све присутне и назначио значај очувања сећања на генерална Михаиловића и све преминуле ратнике који су дали своје животе за крст часни и слободи златну.
У име Српске народне одбране присутне је поздравио председник Зоран Цвијетић и нагласио значај и улогу наше најстарије националне и патриотске организације и подршци Равногорским борцима за време а нарочито после завшетка рата и интеграцији при доласку у Канадиу. Заједно и сложно су организовали изградњу великог броја цркава и Српских центара и неуморно радили на очувању српског идентитета.
Главни говорник била је госпођа Бранка Ђуровић, продуцент и водитељ радио програма Равна Гора.
Између осталих многобројних гостију били су присутни потпредседник имања Света Тројица Раде Рајачић, председница ЦШО Светог Николе Бартон Снежана Попов и  Жељко Прица, добротвор из Кичинера.
         
извор: сно канада
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРИНЦ ФИЛИП У ЈАСЕНОВЦУ: Размере злочина НДХ тешко су замисливе и неописиве!

ОД ЉУБАВИ ДО МРЖЊЕ: Од Каћуше до Ђура!

ГАРАВИЦЕ, ОБИЉЕЖАВАЊЕ: Од усташког злочина над 12.000 Срба прошло 83 године, провокације Бошњака – у спомен парку ратна застава БИХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

geto

“БЕОГРАДСКИ СИНДИКАТ” И ПАВЛИНА РАДОВАНОВИЋ: “Гето”!

naser

АРНО ГУЈОН: Турска ТВ емитовањем серије о Насеру Орићу прекраја историју на Балкану!

Bora-Djordjevic-Bora-Corba

ПРЕМИНУО БОРА ЂОРЂЕВИЋ

Manastir Moraca

ПОХАРА МАНАСТИРА МОРАЧА: Од 5. до 7. септембра 1952. године комунисти уништили на хиљаде пергамената, јеванђеља и осталих црквених списа!

tri

ТРИ ГОДИНЕ ОД УСТОЛИЧЕЊА, МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Настављамо онако како је Свети Сава благословио!