Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДПС ТРЕТИРА ГРАЂАНЕ КАО МЕНТАЛНО ЗАОСТАЛЕ: Обећавају све оно што за 30 година нијесу успјели да остваре!

У склопу кампање за предстојеће локалне изборе у Главном граду, јуче је одржана трибина на којој је говорио предсједник ДПС-а Данијел Живковић и носилац листе „И ријечју и дјелом!“, др Нермин Абдић.

Пред великим бројем окупљених грађана Старог аеродрома и Коника, предсједник Живковић саопштио је да предстојећи избори у Подгорици надилазе значај локалних избора.

“Зато ћемо 29. септембра послати поруку да овако више не може. Трули компромиси, трка за заузимање фотеља, довели су нас до најгломазније владе, која не ради у корист ове државе и њених грађана, владе коју не интересује да рјешава проблеме већ их ствара, а онда бјежи од одговорности”, указао је Живковић.

Током говора предсједник ДПС-а подсјетио је на недавну ситуацију поводом појаве Q грознице и односа који је актуелна власт показала према овом проблему.

“Имамо заразу која се неконтролисано шири државом и уништава здравље људи и животиња, имамо небезбједну храну, имамо шарлатане на власти који се као на берзи, поигравају се будућношћу наших грађана. Имамо здравствени систем који када се разболите схватите да не функционише, имамо сектор безбједности који је данас разорен и служи интересима других држава, имамо дивљајућу инфлацију и Владу која је довела до слома јавних финансија.”

Према његовим ријечима да би изасли из овакве ситуације најприје морамо да уредимо Подгорицу, да средимо главни град, и отклонимо овај хаос који су за годину дана своје власти успјели да направе, па онда из Подгорице да се боримо за Црну Гору.

“Нова генерација у нашој партији је поставила као свој циљ да Црну Гору извуче из понора у коју ју је увела ова власт која је уништила све чега се дотакла. Грађани 29. септембра треба да знају да је глас за Демократску партију социјалиста најмудрији избор јер смо у нашем досадашњем дјеловању доказали да никад не стављамо партијски испред државног интереса.

Искуство нас је 2020. године опоменуло како су лако грађански гласови отишли на погрешну страну. Знамо како се често у нашој савременој политичкој историји борба за фотеље правдала неким вишим интересима, и стварале се непринципијелне коалиције које су као биле против ДПС, али су заправо биле против Црне Горе. Не говорим вам о својим импресијама, већ о историјским чињеницама, зато будите мудри овог 29. септембра, не дајте се преварити и своје повјерење дајте Демократској партији социјалиста”, закључио је Живковић.

Носилац листе “И ријечју и дјелом!”, др Нермин Абдић казао је да је ће нова градска управа, након 29. септембра, стати на крај хаосу у Подгорици, те да ће Подгорицом поново управљати одговорни и компетентни људи. Он је обећао да ће град поново наставити путем интензивног развоја, те да Подгоричанке и Подгоричани никада више неће морати са стидом да гледају препуне контејнере, раскопане саобраћајнице и саобраћајни хаос у свом граду.

Демократска партија социјалиста, казао је Абдић, доказала је да има конкретну визију развоја Подгорице и ефикасне, одрживе начине да ту визију оствари за сваки дио града. С тим у вези, подсјетио је он, завршићемо израдњу Булевара Вељка Влаховића на Старом аеродрому. Изградњом подвожњака као наставка Булевара Саве Ковачевића повезаће се дио града око ТЦ Гинташ са Змај Јовином улицом на Старом аеродрому. Осим тога, радиће се и на проширењу капацитета паркинга у овом дијелу града кроз изградњу надземне гараже.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКРАЈИНА И БАЛКАН: Кијев помаже терористима и угрожава безбједност Европе!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Црна Гора тоне у живом блату неријешеног насљеђа Ђукановића!

ШТА ЋЕМО САД, “ЏЕРУЗАЛЕМ ПОСТ”: ЕУ и САД игноришу религијску радикализацију у БиХ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!