Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОК СЕ ЗА СЕВЕРИНОМ ПЛАЧЕ, У ХРВАТСКОЈ СЕ СРПСКИ ПЈЕВАЧИ ПРОГОНЕ: Два члана “Јандриног јата” осуђени због пјесама “Марширала краља Петра гарда” и “Јован Далматинац”!

Општински суд у Задру донео је пресуду против двојице чланова српске певачке групе Јандрино јато. Њих је прекршајни суд осудио на новчане казне због тога што су 2022. у Мркоњић Граду на јавној приредби изводили песму “Јован Далматинац”, као и због песме “Марширала краља Петра гарда”.

Песме оваквог садржаја код грађана изазивају немир, посебно код грађана који су били директно изложени ратним страдањима, разарањима и патњи, те се оваквим понашањем ремети суживот хрватских грађана РХ и грађана српске националности – истичу из Општинског суда.

Српски певач Рајко Лалић ухапшен је у Хрватској средином августа прошле године.

Рајко је морао да проведе 15 дана у хрватском затвору. Званични Загреб жели да спречи да се Срби у Хрватској окупљају, те је тако недавно ухапшен и 15 дана у затвору провео и угледни адвокат Немања Берић.

Закон о прекршајима против јавног реда и мира, по коме је кажњен и певач Давор Олуић, донели су 7. маја прошле године.

Давор је морао да плати казну од 1.000 евра само због тога што је окачио снимак песме “Јован Далматинац” коју је певао 2021. у Новом Саду.

 

Извор: новости

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!