Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ДОК ОПТУЖУЈУ РУСИЈУ И СРБИЈУ: У Црној Гори малигни утицај Америке, дијеле паре за такозване проевропске вриједности!

Док званична политика и комплетан НВО сектор и већина медија кукају над малигним утицајем Русије и смишљају како да то спријече, представници амдасаде САД ових дана су објавили конкурс за расподјелу грантова за пројекте који афирмишу такозване проевропске вриједности (толеранцију, различитост, инклузију). Питање је по чему те вриједности припадају само европском културном коду, јер толеранција и право на различитост су универзалне духовне категорије које припадају како људима на Западу, тако и онима у Сибиру, Индији, Кини или Малом мокром лугу!

Грантови су у вриједносто од 25.000 до 50.000 долара и припадају категорији малих грантова. Како су саопштили из америчке амбасаде ускоро ће бити расписан и конкурс за медије, али за сада не откривају колико ће износити ти грантови. Можемо замислити шта би се десило да руска амбасада објави сличан конкурс и одлучи да подијели паре домаћим медијима и НВО? Гарант да би авиони из Авијана полетјели за Црну Гору!

И ко онда у Црној Гори шири малигни утицај? Руска амбасада не објављује овакве конкурсе и не дијеле паре за афирмацију панруских или пансловенских вриједности, али зато Америка шаком и капом дијели доларе за пропаганду свога погледа на свијет и савремених вриједности које третира као да су из раја изашле. Не треба превише бити бистар па закључити да Црна Гора јесте на удару малигних утицаја, али не руских, него америчких! Уз то не треба пуно контати, па сконтати које НВО добијају грантове и који медији спроводе малигни утицај Америке у Црној Гори! Гледамо их свакодневно на телевизајама и порталима и од њих се не може доћи до ријечи. Раде свој посао за који су добро плаћени! 

У наставку је текст конкурса који је прије два дана објавила америчка амбасада у Подгорици.

Одјељење за медије, културу и образовање Амбасаде Сједињених Америчких Држава (САД) у Подгорици објавило је позив за достављање приједлога пројеката за Програм малих грантова Демократске комисије за ову годину. Из Амбасаде је саопштено да програм подржава пројекте који промовишу толеранцију, различитост и инклузију у црногорском друштву. Како се наводи, црногорски тхинк танкови, организације цивилног друштва/невладине организације и друге непрофитне организације могу конкурисати са пројектним предлозима. Приоритетна подручја су заштита људских права и унапрјеђење толеранције, посебно међу младима, етничке мањине, ЛГБТQи права и родна равноправност, оснаживање жена у политичкој и економској сфери и јачање цивилног друштва. У овој години додијелиће 320 хиљада УСД кроз Програм малих грантова Демократске комисије, у износима од 25 хиљада до 50 хиљада УСД, пише у конкурсу.

Из Амбасаде су позвали заинтересоване организације да доставе педлоге пројеката до 29. априла електронски на ПодгорицаГрантс@стате.гов.

Детаљне информације, упутство за пријаву и формуларе доступни су на интернет страници Амбасаде: хттпс://ме.усембассy.гов/ме/позив-за-пројекте-програм-малих-грантова-демократске-комисије-за-2024-годину/. Из Амбасаде су указали да ће, осим Програма малих грантова Демократске комисије, понудити још два програма црногорским непрофитним организацијама и медијима у овој години, а који ће бити објављени током марта.

“Програм подршке професионализацији медија усредсредиће се на развој медијских слобода и новинарских професионалних стандарда у Црној Гори”, навода у амбасади.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДИРЕКТОР ЦЕНТРА “СИМОН ВИЗЕНТАЛ”, ЕФРАИМ ЗУРОФ, ЈАСАН: Резолуцију о геноциду у Сребреници не треба подржати!

ХРВАТСКА ДЕМОКРАТИЈА: Хтјели би да гасе српске “Новости”!

“ХУМАНИ” ЗАПАД, СОЊА КАРАЏИЋ-ЈОВИЋЕВИЋ ТВРДИ: Здравствено стање Радована Караџића лоше, покушавају да га убију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

пљемур

УКРАШЕН ЦЕНТАР ПЉЕВАЉА: “Нек се чује на све стране, кад слободу Србин створи”!

ПОП0

КО ТО ДАЈЕ ПАРЕ, ЗАЛУДНИ ХОР ПРОПАЛЕ ИДЕОЛОГИЈЕ: Киц “Поп хор” по Војводини пјева партизанске попевке!

данијел дпс

ЈАДНИ ОНИ, ДАНИЈЕЛ СЕ ИСПОВИЈЕДИО ДПС ОДБОРНИЦИМА: Прогоне нас, хапсе, а ми невини, борићемо се до посљедњега за Мила!

косово22

СРБИ И ПЛАНЕТА: Резолуција о Сребреници отвара Пандорину кутију и води ка разлазу у БИХ!

srpsko-srce-johanovo-dzeletovic1-608x375

РОМАН О СРПСКОМ СТРАДАЊУ: Да свијет зна каквог је монструма створио на Косову!